Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lenovo Legion 5 - 17ITH6H vs 17IMH05

Dobrý večer, vedel by niekto poradiť s výberom NB? Mám aktuálne PC. Predtým som mal NB ale bol to jediný kus ktorý som kedy vlastnil navyše to bol strednej triedy ASUS X555LN. Keď som mal NB vadilo mi že je obrazovka malá a typu TN. Problém bol aj nedostatok výkonu a v tej dobe to šlo ešte na HDD(systém). Niekedy aj problém s konektivitou. Na klávesnici sa písalo nepohodlne. Ako píšem vyššie bol to ale relatívne lacný NB. Teraz mám 3 roky skladaný PC zhruba bol v cenovke 1200-1300€ čiže výkonu tam je ešte aj dnes dosť. Možno to znie blbo ale tie káble mi už lezú krkom, zaberá zbytočne veľa miesta a v poslednej dobe už nestačí ani konektivita(HDMI starej verzie a USBčka pri zapojení viacerých USB zariadení nezvládajú napájať). PC posledné 2 roky využívam takmer len na prácu a len zriedka potrebujem výkon na náročnejšiu činnosť(programy audio/video a hry). Neviem sa rozhodnúť či 17,3" je naozaj to čo hľadám. Zatiaľ som nemal v rukách nič väčšie ako klasika 15,6".
Zvažujem tieto NB:
https://www.alza.sk/lenovo-legion-5-17ith6h-phantom-blueshadow-black-d6733520.htm
https://www.alza.sk/lenovo-legion-5-17imh05-phantom-black-d6677251.htm
[b]Skôr asi ten lacnejší hoci menej výkonný. Ak by sa to naozaj oplatilo tak možno aj ten drahší model prípadne aj úplne iná značka ak má niekto TIP.

Vopred vďaka

Změna kategorie, původně: Hardware (host)

Předmět Autor Datum
"RTX 3060" proti "GTX 1650 Ti" - nevím co řešíš, rozdíl ve výkonu je jasný. ve větším těle se grafik… nový
lední brtník 27.12.2021 23:13
lední brtník
Hmotnosť a váha mi nevadí, často ho prenášať nebudem. Výkon až tak veľmi nepotrebujem a na programy… nový
ms5191 28.12.2021 15:39
ms5191
acer je sprosté slovo. chápu že někdo pracuje v cadu a tam se grafická akcelerace hodí. když to má č… poslední
lední brtník 28.12.2021 16:36
lední brtník

"RTX 3060" proti "GTX 1650 Ti" - nevím co řešíš, rozdíl ve výkonu je jasný.
ve větším těle se grafika + cpu líp chladí, v tom je 17" rozumná volba. ale nikdy bych nechtěl tahat 3kg těžkou svini + zdroj.

už jsem tu párkrát psal o nesmyslu, jako je paření dětinských her a nutnosti si vyhazovat >tisíc eur za tak zbytečný krám. asi toho příští rok nechám, lidstvo je stále stejně hloupé.

Hmotnosť a váha mi nevadí, často ho prenášať nebudem. Výkon až tak veľmi nepotrebujem a na programy ktoré využívam mi treba skôr CPU výkon ako GPU. Hry hrávam len veľmi zriedka. Na aktuálnom PC som hral naposledy niečo pred vyše dvoma rokmi. Že chcem "herný" NTB neznamená hneď že ho chcem primárne na hry. Prešiel som si čo majú v predaji a ak chcem dobrú konektivitu a veľkú obrazovku 17,3" tak skrátka nič iné ako "herné monštrum" tam nie je. To lenovo má krásne umiestnené porty zo zadnej časti. Ak by som vzal neherný NTB napríklad ACER alebo ASUS tak tam mám 2xUSB a to mi nestačí.

acer je sprosté slovo.
chápu že někdo pracuje v cadu a tam se grafická akcelerace hodí. když to má člověk za svoje, nechce se mu přitom utrácet za "profi" grafiky.
jestli jsou hlavním důvodem jen krásně umístěné konektory vzadu, možná by se ti líbil dock. u business modelů jsou buď klasické mechanické, nebo je možnost přes usb3 / thunderbolt. (já to neřeším, fasujem to v práci tak přehled nemám).
na přenášení chcu spíš menší krámy, ale svou vysněnou velikost displeje si v eshopech vytřídíš.
když není externí grafika podmínkou, integrovanou má výkonnější amd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru