Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem BD mechanika po vloženi disku disk neroztočí a předtím špatně vypalovala

Ahoj, po roce zase prisel cas vypalovani zaloh na BD-R. Letos se ale povedlo vypalit asi tak kazde treti BDR i kdyz pouzivam porad ta samá. U tech nepodarenych vzdy bez vyjimky failnuti vypalovani hned na zacatku.
Tak jsem nainstaloval novy firmware a uspesnost vypalovani stejna. Proto jsem se ve spravci zarizeni rozhodl jednodku odinstalovat.

Od té doby po vlozeni jakehokoli disku do mechaniky, jednotka disk ani neroztoci.

V pruzkumniku i spravci zarizeni mechaniku vidim (zadny zluty vykricnik, dle win 10 vse pracuje spravne), ale presto vse co ted dela je ze vysune a zasune ''drzak'' disků.

Udelal jsem nejaky problem v registrech?
Zkousel jsem par veci a hodne rad bylo okolo vymazani jistych upper a lower filtru, ale takove polozky tam zadne nemam.

Vycisteni cocky a pripadne fyzicke prepojeni na jiny SATA port s jinym SATA kabelem vyzkouším.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Musím zaklepat na dřevo, současnou vypalovačku mám už třetím rokem (a zrovna včera jsem nějaké záloh… poslední
ml1 03.01.2022 14:41
ml1

Musím zaklepat na dřevo, současnou vypalovačku mám už třetím rokem (a zrovna včera jsem nějaké zálohy vypaloval a překvapivě dobré), ale ty předchozí začly blbnout vždy po cca půl roce. A to přesně takto, nejdřív, že vypalovaly s chybama, pak kazily BD (někdy hned na začátku jindy trochu dál, dvouvrstvá pak taky na předělu vrstev) nakonec už ani nečetly. Vlastně úplně nejdřív bylo jen na těch médiích vidět kruhové artefakty (jestli nějaké zkažené stopy nebo co nevím), nebo jak to nazvat, ale média byla čitelná bez chyb.
Že se disk ani neroztočí je podezřelé, protože to mechanika obvykle dělá i když neni připojený datový kabel. Nemůže být problém s napájením? (Uvolněný konektor nebo něco takového, to by totiž vysvětlovalo i ty chyby při začátku vypalování, jak se zapne laser a zvětší se tím spotřeba (kolega měl takto problém s CD, simulace (některé mechaniky měly tento režim, dělá všechno jako při vypalování, jen nezapíná laser) byla bez problémů, ale vypalování naostro mu kolabovalo, tehdy za to mohl zdroj dělený na sekce, kdy jedna sekce byla přetížená a ostatní se flákaly (stačilo napojit na jinou kšandu a bylo vyřešeno), ale to snad už dneska nehrozí, dneska mají zdroje většinou jen jednu společnou napájecí větev pro každé napětí).)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru