Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový ventilátor do PC

Od Vianoc mi nejako hučí ventilátor, skúšal som ho vystriekať stlačeným vzduchom a pozerám. Nejako sa mi ventilátor ošúchal. Podľa čoho si treba kúpiť nový ventilátor, ak je to ventilátor od chladiča procesoru. Jeden z dvoch a keď už budem kupovať, chcem kúpiť aj dva nové ventilátory. Môžete mi popísať inštaláciu ventilátorov. Mám v pc dva ventilátory, chcel by som jeden pridať aj dopredu. Dva sú na chladiči procesoru a jeden je vzadu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Môžete mi popísať inštaláciu ventilátorov. K tajnému typu chladiče se to popisuje blbě. Zkus si to…
Karel04 02.01.2022 21:09
Karel04
Typ ventilátoru tu GELID Solutions Tranquillo. gelid-solutions-tranquillo-d342666.htm. Tento sa mi v…
TomasD 03.01.2022 09:05
TomasD
Mel by tam pasovat jakýkoliv 120mm ventilátor. Klidně bych vzal produkt
Lukas1982 03.01.2022 09:19
Lukas1982
S těma mám taky dobrý zkušenosti. Poměrně levné (když jsem to sháněl, byly to nejlevnější, co měly P… poslední
ml1 03.01.2022 14:25
ml1

Môžete mi popísať inštaláciu ventilátorov.

K tajnému typu chladiče se to popisuje blbě. Zkus si to najít na Youtube, tam bývá dost videí na montáže a demontáže skoro čehokoliv.
Ale stejně tam budou tak 4 šroubky. U ventilátorů na case si změř průměr vrtule a rozteč 4 upevňovacích šroubů.

S těma mám taky dobrý zkušenosti. Poměrně levné (když jsem to sháněl, byly to nejlevnější, co měly PWM vstup) a přitom dobré (i když fajnšmekři by asi protestovali a označili by to za to nejhorší). Jinak jsou tam rozdíly mezi revizema, R1 měla stohovací konektor, R2 měla jen normální, R3 potom bez signálu zastavil (předchozí se pod 5% roztočily naplno, což je standardní chování) a taky měla zase nějaký jiný konektor. Tady nepíšou, jakou revizi prodávají, ale ono to je asi celkem jedno, pokud nemá člověk nějaké složitější úmysly (třeba to spojit s tím větrákem na case, aby ten taky furt neběžel naplno).
Ještě by měl souhlasit dosažitelný průtok vzduchu (to co se obvykle uvádí v krychlových stopách za minutu CFM), ale to asi neni tak kritické, pokud ten původní nebyl nějaký extra fukar (původní sliboval 58 tento jen 53, pokud bych mohl, spíš bych vybíral, aby bylo víc, ale jinak bych to nehrotil ten papírový rozdíl je minimální).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru