Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolik místa pro rozbalení rar archivu

Zdravím,
stahuji archiv o 700GB, ve kterém je zabaleno několik tisíc MP3. Nemám v NTB dost místa pro archiv, takže budu potřebovat externí disk. A teď ta otázka, budu potřebovat 2TB, nebo při podmínce rozbalit a smazat bude stačit 1TB?

Předmět Autor Datum
Budeš potřebovat velikost archivu + velikost obsahu archivu. Smazat archiv můžeš až po rozbalení.
Wikan 04.01.2022 17:48
Wikan
Děkuji, vyřešeno.
kejki 04.01.2022 17:56
kejki
Pokud je to archiv, ve kterém se dá mazat, tak by mohl stačit asi i ten 1 TB disk.
kacikac 04.01.2022 18:04
kacikac
A samozřejmě se z archivu dá rozbalit i jen jeden soubor a klidně ještě na jiný disk/flashku/wtf a p…
gilhad 04.01.2022 18:26
gilhad
Že by se nevytvářel žádný temp soubor(-y)?
host 04.01.2022 18:34
host
Pokud si dobře pamatuju, tak když jsi raru řekl, který soubor přesně chceš, tak nevytvářel mezisoubo… poslední
gilhad 04.01.2022 20:33
gilhad

Pokud si dobře pamatuju, tak když jsi raru řekl, který soubor přesně chceš, tak nevytvářel mezisoubory, ale prostě ho rozbalil.

Samozřejmě pokud řekneš nějakému průzkumníkoví, aby spustil na soubor.rar program rar s parametry pro vypsání seznamu souborů v archívu a pak si ten ten výstup někam uložíš a necháš ho něčím zobrazit a z toho zobrazeného pak cosi věštíš a spouštíš na to kdoví co, tak ti to taky kdovíco kdovíjak udělá.

Na druhou stranu vím, že na počítači se dvěma disketovkama (a bez HDD) šlo z první disketovky spustit rar na archiv, který tam začínal (a ta disketa byla chráněná proti zápisu) a nechat si z něj rozbalit cosi na druhou disketovku. Přičemž když došel konce první části archivu na A:, vyřádal si 2., 3. ... disketu a pokud mu došlo místo na B: tak tam byla ta rozbalená část.
A pokud se ten rozbalovaný soubor na B: vešel, tak tam prostě byl, i kdyby už tam neměl zbýt ani jediný volný sektor.

Takže žádné tempy neměl KDE vytvářet a zvládal to. (samozřejmě, že si něco málo držel v paměti, ale té taky nebylo moc a ještě v ní stračil DOS a ovladače a další bordel, takže jako nějaké interní tabulky a pár sektorů sichr jo, celý rozbalovaný soubor, natož archiv sichr ne.)

Co s tím teď udělají Windows, když klepneš na nějaký archiv, to fakt netuším, ale příkazový řádek furt mají a MS mu postupně přikládá stále větší váhu, i když se tím moc nechlubí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru