Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nová myš bezdrát vs drát.

Teď jsem v jedné myši opravoval ten spínač, protože už nespínal, tak jsem ho rozebral a je tam v podstatě jen jedno zajímavě zprohýbané a prostříhané pérko, které se už jednak unavilo, jednak se ojiskřily ty kontakty a jednak se z něj časem doslova ubrousily drobné pilinky (takřka prach), co se nachytaly dole a možná tam dělaly neplechu.

No tak jsem to vyčistil, to pérko napružil, takže to už zase funguje, jen se mi ten tvar nepovedlo dokonale zkopírovat, takže to nekliká slyšitelně.

Ale vzhledem ke konstrukci je možné, že by se to zkroutilo a tím to dělalo ty dvojkliky, nebo že je to blbě ojiskřené a při tom kontaktu jak to tam dosedá, tak by to mohlo dosednout jednou částí, přejet přez ojiskřený kus a teprve pak dosednout dokonale (nebo naopak při rozpínání).

Ono ty mikrospínače fakt nejsou žádný zázrak techniky a jsou zjednodušené až na dřeň, co se montážní složitosti týče. (Teda s ohledem na montážní linku s automatikou, co toho seká milióny - naopak hrabat se v tom ručně je docela opruz.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny