Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po pádu systému zakázaná grafická karta

Dobrý den. Měl bych dotaz ohledne grafické karty a zdroje. Chvili jsem si včera a předevčírem hrál s taktováním jak grafiky, tak cpu. No stabilita u mě nikdy asi nefunguje, ale včera jsem na chvili vrátil grafiku do normalu a chtel jsem dnes vyřešit vzrostlou teplotu cpu. Zkusil jsem teď ráno zapnout test v aide64 a az po té, co jsem ho stopnul, hodilo mi to kostky po monitoru a vyplo ovladače. Rekl jsem si, že se nic neděje, asi mají nějakej zkrat (už se mi to i když u taktování, asi 2krát stalo). No resetoval jsem pc a nic, pořad nejdou zapnout ovladače. Až po dalších dvou restartech jsem zjistil, že ve správci zařízení mi to zakázalo grafickou kartu. Už jsem ji povolil, ale zajímá me, jak se to může stát? Druhá věc je, zda ta grafika při teplotách 60-70c prostě větší takty nezvládá, nebo to nedává zdroj. Dělal jsem si včera výpočet na nějakých strankách na doporučený zdroj a když jsem zadal přetaktovanou grafiku, tak mi to ukázalo zdroj minimálně 850w. V každém případě děkuji za jakoukoliv odpověd.

Jinak PC
Ryzen 5 1600x (ted v základu)
RX 580 nitro+
Zdroj je coolermaster 600w (už má pár let za sebou)

Předmět Autor Datum
No nevím, ale na tu kartu stačí v pohodě kvalitní 500W zdroj. Dej vše zpět na default a máš klid. nový
Lukas1982 20.01.2022 13:00
Lukas1982
A při taktování to zvládne taky ? To vím taky, ale chci z toho ještě něco dostat =D nový
zborek 20.01.2022 16:14
zborek
Zatím jsi z toho dostal jenom varovné "Ty, ty, ty!" To ti nestačí? nový
IQ37 20.01.2022 16:34
IQ37
kostkování grafiky není nějakej zkrat, kde by se sám od sebe na plošném spoji vzal. znamená to, že j… nový
lední brtník 20.01.2022 21:39
lední brtník
Rozumím, ale to není, ze bych na tom fungoval. Například jsem jen vrátil pretaktovany profil a hned… poslední
zborek 21.01.2022 00:10
zborek

kostkování grafiky není nějakej zkrat, kde by se sám od sebe na plošném spoji vzal. znamená to, že jsi grafiku přetížil (taktem, ztrátovým teplem) a pracuje mimo oblast co zvládá.
při déle trvajícím přetížení už jí to zůstane nafurt a můžeš ji vyhodit.

protože ještě dlouhou dobu nebudou nové grafiky za dostupnou cenu, zdají se mi tvé zbytečné pokusy dost infantilní. ale tvoje grafika - tvoje prachy.

Rozumím, ale to není, ze bych na tom fungoval. Například jsem jen vrátil pretaktovany profil a hned po stisknutí se zasekl pc a přes obrazovku vyskočili tyhle čtverečky. V každém případě to už vypadá stabilně, ale musel jsem dost ubrat. Prozatím tam mám 1490/2100 a teď jsem na tom hrál asi 4 hodiny. Zítřek ukáže.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru