Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SWAN internet - Mikrotik router

Rozpraval som sa s technikom spolocnosti SWAN, ktory mi par veci ozrejmil.
1. porty su blokovane kvoli IPTV, t.j. Port1 = WAN, Port 2-4 = STB, Port5 = LAN
2. este donedavna bola administrativna cast zablokovana do takeho stadia, ze ste si nevedeli zmenit ani nazov wifi siete. po staznostiach zakaznikov im tuto moznost odomkli
3. takto prisne nastavenia su aj pre zakaznikov bez IPTV a je jedno, ci maju router ako koncove zariadenie, alebo je nastavene v bridge mode
4. v pripade, ze mate zaplatenu verejnu IP a ich router mate v bridge mode, v spolocnosti SWAN si zaznamenaju MAC adresu bridge zariadenia a verejnu IP naviazu na MAC vasho routru (co je pre mna facepalm).
Z vyssie uvedeneho 4. bodu teda vznikla moja komunikacia s technikom mimo zaznam - je to obycajny podvod na zakaznikoch, pretoze bridge mode je samozrejme zbytocny a ak mam doma uz rovnake zariadenie vlastne, pripadne novsi mikrotik (moj pripad hap ac3), tak to jednoducho nedava ziaden zmysel. Ja totiz musim platit za nieco, co nevyuzijem a co sa ani vyuzit neda, kedze odmietli v routri povolit napr. sekciu Firewall a este k tomu musim platit vlastnu elektriku aaaa samozrejme skaredit obyvacku rozdvojkou, lebo tam musi byt zapojene ich topne teleso a.k.a. prietokovy ohrievac.
Skusal som technika ukecat, aby nahlasil kolegovi MAC adresu mojho routra, lenze mam verejnu IP, tak by lahko odhalili, ze koncove a bridge akosi nesedia.
PS. v case, ked ma zapajali, tak technik zapajal ich hap AC2 do mojho hap AC2, co posobilo az bizarne komicky.
Mam v plane poslat list / reklamaciu / staznost na telekomunikacny urad, pretoze vyhovorky, ktore mi daval ich druhy technik, ze v routri su specialne nastavenia, ktore povoluju vyssie rychlosti, su neopodstatnene, kedze router je v bridge mode a tak su ich nastavenia ignorovane.. je to to iste ako keby ste spojili dva kabliky pomocou Wago svorky.
I-di-o-tiz-mus

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny