Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SWAN internet - Mikrotik router

Řekl bych že špatně. SWAN je typický velký ISP, který dodává i firmám, a tam je prostě standardem tzv. koncové zařízení, na kterém se předává port s konkrétními parametry. Nabídku pro soukromníky neznám, je možné, že jejich nekompatibilita s očekáváními soukromníků pramení z těchto zcela odlišných očekávání. Ale tak jako tak zřejmě nechtějí/neumějí koncákovi vysvětlovat proč to je tak jak to je, natož aby mu poskytli technické údaje, protože nakonec stejně narazíš na neznalost běžného uživatele. Tím je neomlouvám, jen to je asi výsledek "srozumitelných zkratek" které používají v komunikaci s běžnými uživateli.
A ještě bych si dovolil jednu poznámku - to zařízení možná nepotřebuješ ty, ale potřebuje ho ISP, který tím např. řeší věci jako SLA, logování nebo vzdálenou podporu.

A co se týká té komunikace, to bývá typicky problém v tom, že technická podpora je "odpojena" od techniků. Mají "kuchařky" odpovědí, ale technicky lidé v té první linii třeba tomu všemu vůbec nerozumí. Jen poskytují rozhraní/filtr mezi banálními problémy a reálnou technickou podporou. V takovém případě je nutné se nějak probojovat k reálnému technikovi. A takto to funguje u všech větších poskytovatelů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny