Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem instalace operačního systému

Právě ten nepřeberný výběr je to, co dost uživatelů odrazuje. Přitom (přinejmenším z uživatelského hlediska) nejsou ty rozdíly nijak propastné. Jsou 3 možná 4 hlavní pracovní prostředí (to jsou právě ty názvy jako KDE, MATE, ...) (navíc si lze vybrat z vícero u jedné distribuce, zkušení uživatelé umí používat i více současně) a jinak se liší už jen programy, které se k distribuci přibalují. Pak jsou takové detaily jako balíčkovací systémy, jestli používá systemd nebo co to všechno bylo, ale to je z hlediska uživatele nezajímavé, to ať si řeší fajšmekři na linuxových fórech.
Osobně preferuju mint mate, ale je to úplně jedno, fedora, ubuntu, debian a řada dalších odvede stejnou práci.
Přechod z windowsu do linuxu jsem vnímal jako daleko menší šok než přechod z XP do Vist, takže se neni moc čeho bát. To že je člověk v novém prostředí dezorientovaný je normální jev (stejně tak jako nějakou dobu trvá než člověk projde všechna nastavení a přizpůsobí si systém k obrazu svému), a je jedno jestli je to nějaký linux nebo windows10.

Přenést licenci by teoreticky jít mělo (vazba na hw je snad ještě pořád v EU nezákonná, ta je přípustná třeba v USA), ale je otázkou, jestli se takový gigant dá donutit k tomu, aby se choval podle platných zákonů (pokud se už ty zákony neuzpůsobily jemu).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny