Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Grafika Radeon RX 480 - ve 3D Marku se obraz neskutečně seká

u 5 let staré grafiky na poslední verzi ovladačů nezáleží, nepřináší pro ni už nic nového, ani se s ní už netestují.

Coz neni samozrejme zcela presne. -- 'snad to vemes sportovne'.
Prinasi skoro to nove co pro novejsi grafiky zahrnujici i podporu to i po SW strance (vsechny ty at utility nebo monitorovaci SW zobrazujici vytizeni komponentu, OC, streaming, podpora posledniho SDK pro DirectX 12 ktery se instaluje s ovladaci).
Co se tyce samotneho GPU, zde nema nejake dohadovani vyznam, na mereni FPS a vykonu existuje desitka SW ktery jasne dokazuje vysi FPS a stabilitu pri pouziti novejsich driveru (GPU Polaris tak dokaze u nekterych her zobrazit az o desitku FPS navic coz neni zrovna zanedbatelne), navic vyvoj ovladace jen na jednu grafiku (mimo vyvoj samotneho VBIOS/firmware grafiky) se uz naky ten rok nedela, uz jde o identicke algoritmy (uz i jednotlivy vyrobci maji zpravidla na strankach jen link na oficialni ovladac AMD).

V relase note Adrenalin 21.5.2 muzeme dokonce videt i zahrnuti podpory az po prahistorickou HD 7700 https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-21-5-2

Leningrad37 :

Jakmile se pusti 3dmark, grafika jede na 100%, procesor na 17%.

To je snad v poradku. Poligon se pocita na strane GPU tak neni duvod aby bylo CPU vytizeno vic jak je a GPU vytizeni na 100% pri techto testech neni nic neobvykleho.
Jestli nemas problem nikde jinde, tak to snad nemusis ani resit.
Na misto instalaci starych ovladacu, zkus spis starsi verzi 3Dmarku.
Podivej se do SW casti AMD (Adrenalin ) -> "performance" -> "profil her "-> "3Dmark". AMD muze ve vychozim nastaveni prebijet nastaveni 3Dmarku, tak automatickou optimizaci dezaktivuj.

[94450-guru3d-radeon-software-adrenalin-png]

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny