Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký NAS pro přehrávání 4K filmů?

Ahoj všem,
prosím potřebuji poradit koupil jsem si 4k televizi od LG bohužel nemá kodi ale používám xiaomi box S 4K alemoje otázka zní mám doma linux server kde přes sambu sdílím uložiště do kodi ale když stáhnu hdr+ film na server tak se mi seká při přehrávání jak na TV tak na PC který má 4K monitor tak na macbooku který je taky 4K s M1 proto si myslím že problém v serveru proto se ptám jaký NAS by jste mi doporučily v poměru cena výkon aby přehrával HDR+ filmy jinak lan je dělaná v gigabytu akorát do toho xiaomi boxu je kabel přes usb ethernet a ten má jen 10/100 síťovku.

Změna předmětu, původně: Jaký NAS (host)

Řešení:

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
akorát do toho xiaomi boxu je kabel přes usb ethernet a ten má jen 10/100 síťovku. V televizi mas t… poslední
HPET 24.01.2022 13:48
HPET

akorát do toho xiaomi boxu je kabel přes usb ethernet a ten má jen 10/100 síťovku.

V televizi mas take [LAN] s maximalni rychlosti 100 mbps. 1Gbps porty v TV obvykle u strednich modelu nenajdes a z vlastni zkusenosti ti mohu rict, ze pri pouziti [5GHz] WIFI site dosahnes podstatne lepsi rychlosti a celkove stability.
Vidim ze jsi problem vyresil, ale IMHO problem neni v SAMBA jako sluzbe takove, spis pouzivas nebo mas nastaven stary protokol SMB V1.
4K@HDR se mi take sekalo, ale stacilo jen pouzit jiny prehravac, nebo misto HW acelerace pouzit softwérovou a obraz byl krasne plynuly. Ale pouzivam protokol SMB V3. (idealni je vsak NFS)
(take mam nastaveno AFR 'auto frame rate', tak se filmy natocene na 24 frames/s spusti na TV na obnovovaci frekvenci 24/25Hz).

PS: Kazdopadne, kupovat NAS nebo RAM mi prijde zbytecne, bezne pouzivam boxy s CPU ARM co maji 500Mb -> 1Gb RAM a zadne problemy nemam. Druhym tydnem pouzivam pro multimedialni centrum ODROID-HC4 a vse jede jak pomasle s koretnim HW (Amlogic S905X3 /Mali-G32/4Gb DDR4) za tretinu ceny bezneho multimedia-NAS. Velkou vyhodu je moznost vyberu hned z nekolika OS zahrnujici mimo linuxove distribuce i ATV (Android TV OS) nebo NAS OS typu OMV (openmediavault) ktery jde v Debianu (kompatibilni i s procesory ARM) nainstalovat jednim prikazem ktery pro mozne zajemce prikladam zde :

sudo wget -O - https://github.com/OpenMediaVault-Plugin-Developers/installScript/raw/master/install | sudo bash

(https://github.com/OpenMediaVault-Plugin-Developers/installScript)

Co se tyce MServer, misto PLEX jde pouzit alternativa jako EMBY nebo Jellyfin ktery poskytuje i podporu HW akcelerace bez potreby zakupovani sluzby PREMIUM ktery je u PLEX & EMBY podminkou.

4k televizi od LG bohužel nemá kodi

Jen ze zajimavosti, jaky mas presne model LG ? Mezi aplikacemi mas media player ktery umi cist i sitove protokoli. Levnejsi modely jsou omezeny jen na UpNP/DLNA ktery neni na velky datovy tok idelani tak i zpracovani metadat.
Zpravidla je dobre optimizovany a podporuje bezne formaty i s dynamickym rangem at HDR nebo i 10Bit@HDR 10+ ci 12Bit@DolbyVision + ATMOS.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru