Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vypnout Bitlocker na starých discích po havárii základní desky

TPM bývá zapájený, teda pokud si ho někdo nekupoval extra (konektor označený jako TPM header byl snad už na 386, bylo to jedno z nejtajemnějších rozhraní, protože nikdo nevěděl, k čemu je to dobré (že pro zasunutí trusted platfom module normálnímu uživateli moc neřeklo), akorát pár nadšenců dokázalo využít tam vyvedené rozhraní tuším i2c pro nějaké jiné účely).

ak nedisponuješ utajovanými vládnymi dátami ... na Bitlocker sa načisto vybodni.

Předpokládám, že tak jako řada dalších lidí prostě stal jen obětí ransomware zvaného windows. No aspoň má to heslo, spousta lidí o tom ani neví a žádné heslo nemá. V průzkumníku ve vlastnostech se dočte "chráněno programem bitlocker" až ve správci disků je to "chránění" nazváno pravým jménem jako šífrování. Mě se naštěstí tu "ochranu" podařilo vypnout a dokud to m$ nějakou aktualizací nezapne zpět, můžu být v klidu (přitom jsem koukal na stařičké visty, i tam bitlocker je, jenom se nijak neprojevoval, třeba tím, že by mi bez mého vědomí šifroval disk, prostě je tam jen jako položka ovládacích panelů).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny