Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Asus N56VV nepřepíná na dedikovanou GPU

Dobrý den,

obracím se sem s prosbou o radu ohledně problému s přepínáním na dedikovanou grafickou kartu v předmětném notebooku Asus N56VV. Igp je Intel HD Graphics 4000, dedikovaná nVidia GeForce GT750M.

Nastalo to po obnovení do továru na Win 8 a následném upgradu na Win 8.1 Home (driver se v rámci upgrade nepřetáhl a bylo třeba nainstalovat pro Win 8.1). Před obnovou do továru jsem taktéž používal Win 8.1 s driverem staženým z webu nVidia. Usoudil jsem, že je asi třeba stáhnout z webu výrobce. Přestože je z roku 2013, tak jsem ho nainstaloval, ale stejně to nefunguje. Obnovil továr a upgradoval ještě jednou pro případ, že bych udělal nějakou chybu, ale je to stejné.

Tušíte někdo, kde může být zakopaný pes? Může to souviset s verzí built systému? Teď je 9600 a troufnu si tvrdit, že před tím byl také. Tuším, že jsem to upgradoval ze stejného DVD, které jsem si před nějakou dobou vypálil (z webu MS).
Bios je původní, ale s tím to fungvalo i před tím + s neměnilo se žádné nastavení, nemám důvod tam lézt. Všechny drivery jsou od výrobce jako před tím. Nikdy jsem nic kromě GPU neaktualizoval. Systém tu kartu normálně vidí, ve správci zařízení je, žádné chyby, vykřičník nebo otazník.
Ještě podotýkám, že se na tu nVidiu nepřepne s žádnou aplikací, ani když to sebevíce vynutím v nVidia Experience či dám možnost "spustit s grafickým procesorem > procesor NVIDIA s vysokým výkonem".

Snad jsem popsal maximum co jde, případně se doptejte.

Díky předem za rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny