Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WebSupport - Odosielanie formulárov z webu

Zdravím, tento topic sa bude hlavne asi týkať tých, ktorý máte skúsenosti s WebSupport.

Som u nich nový, doteraz som mal web cez Endoru, a musím napísať, že je to príjemná zmena. Ale o tom niekedy inokedy... Teraz o čo ide. Na svojom webe používam redakčný sýstém WordPress 5.9, a taktiež používam plugin na formuláre Form Maker (ktorý mám aj zakúpený). Pri vytváraní formulára som si nastavil, že chcem, aby mi emaily chodili na email, ktorý mám u WebSupport-u. Emaily mi chodia v poriadku. Chcel som skúsiť, či budú chodiť aj na iné služby ako Gmail, centrum.sk atď... no po nastavení iných emailov tam email neprišiel. Čiže emaily z formulárov chodia len na email, ktorý mám u WebSupport. Pritom všeobecne odosielanie z web stránky funguje. Keď som si zmenil admin email v nastaveniach stránky, potvrdzovací email mi v poriadku prišiel na Gmail. Čiže sa toto týka len formulárov. Skúsil som aj iný plugin na formuláre, aby som si overil, či to nie je náhodou len tým jedným pluginom, a skúsil som aj známy WPForms, a výsledok bol ten istý. Emaily chodili len na email vytvorený na WebSupport. Nikde inde.

Dúfam, že ste pochopili o čo ide resp. že som to napísal dostatočne zrozumiteľne. V prílohe zasielam ešte rýchle nastavenia DNS (ako to mám ja nastavené). Nie som si istý, či je bezpečné posielať aj DNS záznamy, tak tie radšej nepošlem, a keby sa tu našiel nejaký odborník, ktorý mi napíše že je bezpečné sem poslať aj DNS záznamy, tak ich pošlem.

Předmět Autor Datum
S DNS to nesúvisí. Skontroloval by som nastavenia smtp, ale očakával by som že budú spoločné pre sam…
pozorovateľ 19.02.2022 22:53
pozorovateľ
Ako a kde mám skontrolovať nastavenia smtp? :)
sakulmore 19.02.2022 23:08
sakulmore
Vo wordpresse, a možno aj v tom doplnku. Pošta sa odosiela prostredníctvom poštového servera pomocou… poslední
pozorovateľ 20.02.2022 13:42
pozorovateľ

Vo wordpresse, a možno aj v tom doplnku.
Pošta sa odosiela prostredníctvom poštového servera pomocou smtp protokolu. (na webhostingu funguje často webserver súčasne aj ako smtp server, ale nie je to pravidlo).
Takže pre odoslanie pošty treba poznať adresu smtp servera, a ideálne aj meno/heslo k poštovému účtu odosielateľa.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru