Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ake mate skusenosti so profi supportmi?

Uz dlhsiu dobu pouzivam ako primarne NASka QNAPy, pretoze hlavne v SOHO segmente davaju toho asi najviac zo vsetkych za primeranu kvalitu.
Dnes ma vsak rozculil ich support, pretoze vydali novu verziu ich QTS, cize novy kus pre zakaznika som uz mal v5 verzii. Hlavna novinka je disablovanie admin uctu pri instalacii s tym, ze vas ucet je automaticky zaradeny do skupiny administrators.
U zakaznika som zistil, ze nemam cez svoj ucet do home dirov userov a ze vlastne ziaden user nam k nemu pristup, co vsak nastastie nebol az taky problem, pretoze zakaznik vyuziva zatial len public share.
Samozrejme ma to, ale zaujalo, preco dostanem hlasku od File station, ze nemam opravnenie na vstup do homes a cez ssh detto...dokonca ani do svojho homediru som sa nemohol dostat.
A teraz pride bombonik....riesil som to 3 dni s podporou QNAPu, aj som im dal dialkovy pristup na NASko, 2 dni na nom viseli a vyriesili....nic. Furt mi davali stupidne otazky, chceli poslat tonu screenshotov a konstatovali, ze oni chybu nevidia.
Az som sa nasral, trosku zapatral a zistil, ze homes maju linkovany cez symlink na iny adresar, kde sice este mam opravnenia, ale samotny homes vlastni admin a iba on ma k nemu pristup.
Cize stacilo zmenit opravenia homes aj pre skupinu administrators a zrazu vsetko slo.
Pride mi divne, ked odhalim a oopravim bug v ich OS, ktory uz tu par tyzdnov je a oni sami s tym nevedia 3 dni poradit pricom riesenie bolo pomerne trivialne a nevyzadovalo si zase take extra znalosti linuxu.
Mate podobne skusenosti s profi supportom velkych firiem?
Inak kedysi som mal podobne problemy u Dellu (na server supporte), az som raz nahodou natrafil na sikovneho technika na supporte a vypytal si priamy kontakt na neho a odvtedy sme vzdy vsetko riesili ako po masle...bohuzial po roku odisiel od Dellu niekam inam.

Předmět Autor Datum
Treba jste si jen nerozumneli. Nebo poznali, ze jsi ze Slovenska a maji specialni instrukce na recip…
Jan Fiala 26.02.2022 06:10
Jan Fiala
Ja viem ty mas hrozne skusenosti so slovenskymi firmami;o).
fleg 26.02.2022 07:28
fleg
No, pro pobavení přidám odpověď od podpory firmy CETIN (provozuje v ČR telekomunikační síť po bývalé… poslední
host 26.02.2022 18:33
host

No, pro pobavení přidám odpověď od podpory firmy CETIN (provozuje v ČR telekomunikační síť po bývalém Telekomu).

Minulý týden jsem se jich ptal, proč v mém domě je maximální uvedená rychlost internetu 100 Mb/s, když sousední dům nalevo od toho mého má 250 Mb/s a sousední dům napravo taky 250 Mb/s? Domy jsou řadové (mají společné boční zdi).
Rychlosti jsou zveřejněné na jejich webu https://zrychlujemecesko.cz

Odpověď:

Dobrý den,
maximální dostupná rychlost xDSL přípojek je závislá na více faktorech než jen na polohopisných údajích. Její rychlost ovlivňuje zejména útlum, který je tvořen vzdáleností od ústředny, průřezem metalických vodičů a jejich kvalitou v celkové délce.

Chvíli jsem přemýšlel, jestli se mám smát nebo brečet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru