Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Personal Macro Workbook

Ahoj,

pokud si chci uložit makro do Personal Macro Workbook, objeví se mi hláška "Personal Macro Workbook in Startup Folder must stay open for recording". Zkoušela jsem různé návody, jako kontrola Unhide buttonu, kontrola v Options-Add Ins-Disabled Items (tady nemam nic v seznamu).
Když si Personal Macro Workbook najdu na C:\Users\Your name\AppData\Roaming\Microsoft\Excel\XLSTART\personal.xlsb, tak se mi otevře a pak mi jde do jiného excelu makro vytvořit, uložím a personal workbook zase zavřu.
Když to pak vyzkouším vytvořit znovu, zase mi to nejde a zase musím najít Workbook přes disk C:, což je docela ztráta času.

Nevíte, jak znovu nastavit, aby mi opět vytváření makra fungovalo bez toho, aniž bych musela otvírat personal workbook z disku?

Moc děkuji!

Předmět Autor Datum
Ako ukladáš makro do osobného zošita makier? Najjednoduchšie uložíš makro do osobného zošita makier… poslední
robert13 11.03.2022 10:14
robert13

Ako ukladáš makro do osobného zošita makier?
Najjednoduchšie uložíš makro do osobného zošita makier tak, že pri zapínaní záznamníka makra sa ti objaví dialógové okno, kde môžeš jednoducho nastaviť, že zaznamenávané makro má byť uložené do osobného zošita makier...
Iná cesta na uloženie alebo vytvorenie makra v osobnom zošite makier je, že osobný zošit makier sa otvára vždy zároveň s otvorením akéhokoľvek súboru v exceli, ostáva v ňom trvale k dispozícii a je viditeľný v okne projektu v editore VBA, kde môžeš vstúpiť do jeho modulu, tvoriť a opravovať...
Čiže... osobný zošit makier sa "zvonka" neotvára a nezatvára...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru