Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavení stahování ve WinHTTrack Website Copieru

Offline prohlížeč HTTrack Website Copier je dobrý, ale nastavení stahování není intuitivní, a tak nevím, jak přesně stránku stáhnout. Uvedu dva příklady:

1. Chci stáhnout stránky https://ekonomicka.poradna.net/ a https://ekonomicka.poradna.net/questions/3124503-paragon-sablona-ke-stazeni-s-moznosti-vyplneni, tedy jen tyto dvě stránky (žádné další podstránky), ale se vším, co se na těchto stránkách nachází, tedy především včetně obrázků (zde tedy obrázky ikon uživatelů a obrázek paragonu, jinde ale obrázky teoreticky mohou být i na zcela jiné doméně prvního řádu).

2. Chci stáhnout stránky https://ekonomicka.poradna.net/ a https://ekonomicka.poradna.net/questions/3124503-paragon-sablona-ke-stazeni-s-moznosti-vyplneni a vše, na co tyto dvě stránky odkazují, tedy především mi jde o ten excelovský soubor, který je na stránce odkázán, ale dejme tomu by se mi mohly hodit i další stránky, jako jsou třeba profily uživatelů a hlavní stránky dalších poraden.

Pokud dám „Stažení web stránek“, tak se stahuje prakticky donekonečna, protože to stahuje celý web (celou doménu). Pokud dám „Stažení souborů“, tak už mi to ale nestáhne ty obrázky atd. Navíc mi to ještě rozhodí grafický vzhled, nevypadá to potom jak tady na poradně. Takže nevím, co tam nastavit. Měla by tam být nějaká možnost „Následovat odkazy až do x-tého řádu“, ale nic podobného jsem nenašel. Ale věřím, že to nějak jde, jenom nevím jak.

Nechci stahovat Poradna.net, uvedl jsem to jen jako příklad.

Pokud někdo má s programem zkušenosti, dejte prosím vědět. Předem děkuji.

Předmět Autor Datum
Slabo si hľadal, malo by to byť Maximum mirroring depth v záložke Limits. https://www.httrack.com/h…
pozorovateľ 13.03.2022 11:16
pozorovateľ
To je bohužel jiná funkce. V češtině se to jmenuje „Maximální hloubka“ (v záložce „Limitní hodnoty“)…
solární elektrárna 13.03.2022 12:09
solární elektrárna
Ak chceš stiahnuť len konkrétnu stránku, musíš na koniec pridať lomeno ( / ), takže napr. www.mojast…
sakulmore 13.03.2022 13:00
sakulmore
To nejde vůbec. Když dám na konec lomítko, tak mi to nestáhne prakticky vůbec nic, dokonce ani tu je…
solární elektrárna 13.03.2022 14:03
solární elektrárna
No nechce sa mi veriť, ale možno to tak bude. Skús prípadne pozrieť nejaké alternatívy https://alter… poslední
pozorovateľ 13.03.2022 21:21
pozorovateľ
Podle mě to, co chceš, v HTTrack Website Copier nejde. K jakému účelu ty stránky potřebuješ? Nestači…
IQ37 13.03.2022 12:55
IQ37
Chtěl jsem si stáhnout několik konkrétních stránek. Mohl bych to udělat manuálně, ale říkal jsem si,…
solární elektrárna 13.03.2022 14:06
solární elektrárna
Umí to uložit celou stránku, včetně obrázků do jednoho souboru - jedním kliknutím. Docela šikovný do…
IQ37 13.03.2022 15:59
IQ37
Tak to je velmi zajímavý doplněk, ten se mi občas bude hodit. Když chci uložit stránku i s obrázky,…
solární elektrárna 13.03.2022 18:42
solární elektrárna
On existuje ještě další program, podobný WinHTTracku WebCopier (nemám vyzkoušené). Nebo projdi náhra…
IQ37 13.03.2022 20:59
IQ37

To je bohužel jiná funkce. V češtině se to jmenuje „Maximální hloubka“ (v záložce „Limitní hodnoty“) a popisek u toho je: „Maximální hloubka stahování z kořenového adresáře“ Takže to dělá hloubku jenom v rámci kořenového adresáře, neuloží to např. ikonky, protože to je úplně jiný server (tamto je ekonomicka.poradna.net a ikonky uživatelů jsou static.poradna.net). A pokud neuložím tu úvodní stránku, ale jenom tu s konkrétním dotazem, tak už tam ani nebudu mít ten obrázek paragonu, protože to už je taky jiný kořenový adresář.

To nejde vůbec. Když dám na konec lomítko, tak mi to nestáhne prakticky vůbec nic, dokonce ani tu jednu stránku, protože s lomítkem je tam jenom přesměrování, adresa https://ekonomicka.poradna.net/questions/3124503-paragon-sablona-ke-stazeni-s-moznosti-vyplneni/ přesměrovává na https://ekonomicka.poradna.net/questions/3124503-paragon-sablona-ke-stazeni-s-moznosti-vyplneni, takže mi to stáhne jen to samotné přesměrování. A nebo jenom nevím, co dál zadat v nastavení.

Chtěl jsem si stáhnout několik konkrétních stránek. Mohl bych to udělat manuálně, ale říkal jsem si, že rychlejší by bylo kopírovat jednotlivé URL adresy než ukládat stránku po stránce. Doplněk do Mozilly neznám, vyzkouším.

Tak to je velmi zajímavý doplněk, ten se mi občas bude hodit. Když chci uložit stránku i s obrázky, tak to ukládám ve formátu MHTML, ale jako HTML je to lepší.

Nicméně zmíněný problém to řeší jenom částečně, protože obrázky na stránce to sice uložilo, ale už to neukládá (pochopitelně) ten soubor XLSX, ani nemluvě o tom, pokud bych potřeboval uložit i další stránky odkazované na stránce (prostě uložit „Save outlinks“). Chtělo by to najít ještě nějaký jiný program, bohužel těch offline prohlížečů není až zase tolik, ukládání webů je trochu oldschoolová záležitost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru