Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak propojit pc (internet) a notebook tak aby na notebooku šel internet ?

Ano to je AP poskytovatele ale nemusí to být router (je v tom podstatný rozdíl) !! Patrne to bude AP a tak tedy pripada jedina varianta koupit si vlastní wifi router. Nejlepsi je -(poměr cena/vykon) WA2204A cena okolo 500kč s DPH ten se připoji misto tvého počítače do toho AP poskytovatele. Druhý konec kabelu strčíš do WAN portu toho WA2204A a nastaviš IP adresy na WAN ty co ti přidělil poskytovatel dle smlouvy pro PC. WA2204 se nastavý jako gateway a tím padém vytvoří subnet tvuj vlastní, který bude routovat na 4 porty ethernetu a zaroveň pokud to nastavis i bezdrátově. Tzn. že počítač pak připojíš na jeden z ethernetových portů toho WA2204 a notebooka zaroven na wifi v jednom a to samem sitovém segmentu např. 10.0.0.16/24. Ve WA2204 si nastavis pouze zabezpečení Acces control na wirelessu, který připojí k wifi pouze počitače s definovanými MAC adresami, které si nadefinujes (to bude jen tvuj notebook a nebo více notebooku).
POZOR !! Poskytovate bude mít patrně ošetřeno systémem ARP vazbu MAC adresa počítače/IP adresa, je lepší mu to oznámit a domluvit se sním na jakem kanale budes vysílat své vlastní wifi aby jste se vzájemně nerušily.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny