Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Satelit - ukrajinské kanály

Zdravím,

tchýně pochází z Ukrajiny a teď má vzhledem k vzniklé situaci, co se tam děje, u sebe tady v ČR nastěhované své rodiče.

V ložnici mají televizi, na které se přes satelit chytají ruské kanály (to jim někdo nastavil před 5 lety, prý "nelegálně") a stojí je to 10$ ročně.

Neví kdo, neví jak - rozumí tomu asi jako já. Ale teď se snažíme vymyslet způsob, jak přes satelit do této televize dostat ukrajinské kanály.

Předpokládám, že stačí, aby nějaký technik nějakým způsobem přenstavit nasměrováni na družici, případně k tomu nějaká jiná "karta" (?) a mělo by to fungovat.

Jak říkám, vůbec tomu nerozumím, svojí televizi používám na Netflix, HBO a hraní na PS5, tohle šlo vždycky naprosto mimo mě.

Můžete mi prosím trochu osvětlit technickou návaznost těhle věci, co je třeba atd., když se jedná o připojení přes satelit?

Primárně bych ale potřeboval nasměrovat na nějaké firmy, které se tímto zabývají a byly by schopné to udělat a TV nastavit a satelit přesměrovat? Nebo to dělají soukromníci?

Vím, že jsou na "kabelovou" televizi firmy a znám jich několik, ale satelitní připojení pro mě byla vždy španělská vesnice. Firmy bych obepsal, zjistil jejich nabídku a vykomunikoval si to sám, ale nevím ani, koho a jak pořádně hledat. Určitě budete vědět.

Díky moc za pomoc a přeju příjemný zbytek neděle!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na webu Parabola vyšel článek Sledujte situaci na Ukrajině, kde se mj. píše, že i komerční ukrajinsk…
Zdenál 20.03.2022 16:42
Zdenál
Super, díky moc! Co se týče Paraboly, kanály tam uvedené jsou spíše zábavního formátu (něco jako na… poslední
Bloower 21.03.2022 14:00
Bloower

Na webu Parabola vyšel článek Sledujte situaci na Ukrajině, kde se mj. píše, že i komerční ukrajinské satelitní TV vysílají nyní volně. Jsou tam i uvedeny parametry jednotlivých signálů, podle nichž lze satelitní přijímač nastavit.
Pokud neumíš nastavit satelit, najdi si v okolí bydliště nejbližší TV-SAT servis (stačí zadat do Googlu ("servis TV SAT <město>"), zavolej tam a domluv se s nimi, kdy by mohli přijet.
Doporučuji tohle řešit spíše na specializovaných fórech - třeba zmíněná Parabola.

Super, díky moc!

Co se týče Paraboly, kanály tam uvedené jsou spíše zábavního formátu (něco jako naše česká Prima nebo Nova). Prarodičům jde momentálně spíše o zpravodajské, ale tyto zábavní budou určitě příjemným zpestřením. Zkusím obvolat některé TV-SAT servisy a domluvit se s nimi.

Ještě jednou moc děkuji za nasměrováním správným směrem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru