Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejsou posílat sms ani po výměně SIM karty, záhadné..

Na pobočce jsem řešil,
1) že potřebuju USB modem s kartou, abych měl data a mohl lozit po netu kdekoliv
a pak až
2) že to co mi nabídli vracím a chci peníze zpět, (protože to nemá data a nabídli mi principiálně nefukční nesmysl ) - nerozporovali, že mi mají vrátit peníze, natož proč, ale nebyli to schopní vyřešit (a slečny tam taky neměli)
---
Technické věci jsem řešil s helpdeskem a pak odborníkama, na které mě postupně předávali. A začínal jsem s tím, že jsem se podle postupu na jejich stránkách dostal až k přihlašování do systému, ale data mi to odmítá posílat (a přijímat). A nakonec se ukázalo, že chyba byla v nastavení jejich systému, že data byla zakázána (čili v kombinaci služby a nabídnutého HW ( který sám o sobě dělal to co dělat měl ) ) - což mi na prodejně vůbec neměli nabídnout a z popisu na faktuře, ani součástkách to nijak přímo nevyplývalo (tam bylo jméno tarifu, ale nikoli parametry).
---
Když se bavím s poskytovatelem pevného připojení, tak stačí říct jméno a adresu, smlouvu si najdou obratem a její parametry tam mají a pak řešíme, kde je výpadek, nebo jiný zdroj problému (například že někdo pro ty tři ulice tady jim zarušil spojení, takže to jde jak když to nejde a už to řeší a na místo jedou technici, aby ho odstřihli, nebo opravili). Prostě nebe a dudy.
(Typicky: "Máte číslo smlouvy?" "ne, ale jmenuju se Gilhad a bydlím na této adrese", "Jo, už to tu mám, máte tu linku tolik a tolik plus pevnou IP, sedí?" "Ano, ale teď mi tu leze jen tolikhle na tenhle server ...", "To je fakt málo, ale tady v detailech vidím, že ve vaší oblasti ..." nebo tak něco)
Prostě zavolá zákazník, mají data, ověří si co potřebujou, když jsem první (nebo jeden z prvních), tak mě od nich zkusí propingat, ví, kolik mi tam zrovna leze dat, když neví, co se děje, tak to řeknou a ať zavolám zítra, pokud to ještě nepůjde a zítra už to jde, nebo nejde, ale ví co se stalo a kdy to asi tak opraví (jako když tu kopáči překopli kabel).
ne jako u Oě, kde týden několikrát denně volám, než zjistí že mi data nejedou, protože tenhle jejich tarif žádná nemá.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny