Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Komponenty do PC z Amazon.de

Zdar,

chci se zeptat, mate zkusenost s nakupama na Amazon.de a predevsim, jestli mate zkusenost s reklamacema a jak probiha reklamace zbozi, kdyz nedorazi v ocekavane kvalite?

Na Amazon.de jsem nekolikrat nakupoval levnejsi veci do 2000 Kc a vzdycky to bylo v pohode. (Nikdy to nebylo primo od Amazonu, ale od nejakeho prodejce.)

Ted bych si tam ale rad koupil grafickou kartu, protoze je maji o nekolik tisic levnejsi nez v CR. U jedne takove vyhlidnute tam pisi:

"Prodává a zasílá prodejce Amazon."

Pritom v komentarich dole si tak tretina lidi stezuje, ze karta dosla otevrena, evidentne jiz pouzivana nebo dokonce nefunkcni. Dve tretiny pak jsou s nakupem spokojeni, ze bylo vsechno naprosto OK.

Tak nevim, jestli do toho jit. Kdyby byla bezproblemova reklamace, kam to poslat a kolik stoji odeslani baliku zpet? tak bych do toho asi sel a v nejhorsim ji reklamoval. Kdyby s tim mel byt problem, nedejboze by byl problem s vracenim penez, tak radeji ty 3 tisice priplatim za grafiku koupenou v CR.

Předmět Autor Datum
Ahoj, já s nima měl cca 3 roky zpátky dobrou zkušenost. Koupil jsem dvě baterie ke dronu+nabíjecí r…
Lukas1982 26.03.2022 11:08
Lukas1982
Diky, dobre vedet, jeste bych potreboval nekoho, kdo neco vracel a bud mu posilali novy kus nebo si…
RedMaX 26.03.2022 13:04
RedMaX
Na Amazonu kupuju casto. Navrat je rychlej, vraceni penez dostavam maximalne do 7 pracovnich dnu na…
HPET 26.03.2022 13:33
HPET
Takze postup je takovy, ze koupis, prijde ti balicek, zjistis dejme tomu, ze byla karta v nem uz pou…
RedMaX 26.03.2022 19:10
RedMaX
Já koupil v dobe největší nouze 3060 z bazose. Vybral sem borce co to koupil u lokální blízké firmy,…
MM_tank 26.03.2022 20:28
MM_tank
Amazon.de teda z Nemecka v ramci EU. Amazon bude davat standardni nemeckou zaruku, teda dva roky jak… poslední
RedMaX 26.03.2022 22:24
RedMaX

Ahoj,

já s nima měl cca 3 roky zpátky dobrou zkušenost. Koupil jsem dvě baterie ke dronu+nabíjecí rychloadaptér za cca celkem 1100,- Vzhledem k ceně to nejspíš nebylo originální zboží. Cenově dobré oproti ČR. Bohužel se mně stalo, že při nabíjení jedna baterie začala syčet, prskat a hořet.
Byla to taková hezká a barevná fontánka, jako se zapaluje na Nový rok. Naštěstí jsem ji měl na bedně od PC a byl jsem u toho, takže nic vážného
se nestalo. Od té doby nenechávám nabíjet ani tužkové baterie bez dozoru. Stačilo, když jsem viděl co dokáže 3,6V Li-Pol baterie.

Jinak reklamace byla bezproblémová. Po nafocení a popisu co se stalo mně bez debat poslali celou objednávku znovu na jejich náklady, což jsem ani nepožadoval (stačila by ta jedna baterie)+nabíjecí adaptér, takže ve finále mám 3 baterie. Za mě 100% férové jednání ke spokojenosti zákazníka
a nemám problém tam nakupovat dál.

Na Amazonu kupuju casto.
Navrat je rychlej, vraceni penez dostavam maximalne do 7 pracovnich dnu na bankovni kartu (tim cim jsem zaplatil)
Nektery material co jsem zaslal zpet (navrat plati Amazon, posle na mail etiketu kterou vytisknes a prilepis na balicek) jsem ani nemusel davat duvod navratu.

PS: Jinak jak jsme se bavili v jinem vlakne, pro ty co si plati PRIME maji postovne zdarma. Ale bydlim mimo Cr, tudiz mohou tam byt mensi rozdile.

Takze postup je takovy, ze koupis, prijde ti balicek, zjistis dejme tomu, ze byla karta v nem uz pouzivana a nechces ji, tak napises nekde na Amazonu, ze to chces vratit, oni ti zaslou etiketu na email, nalepis na balicek a odesles? Odesilas to pres koho? Platis odesilani?

Prime nemam, postovny ke mne si uhradim, s tim problem nemam.

Já koupil v dobe největší nouze 3060 z bazose. Vybral sem borce co to koupil u lokální blízké firmy, ne u velkofirmy typu Alza. Amazon jsem zvažoval nakonec jsem si řekl radši tady. Grafika úplně nová nevybalena se posrala po měsíci.

Víš co by bylo nejhorší ? Kdyby mi vrátili peníze. Cena mezit stoupla a borcovi sem priplacel. Naštěstí to opravili.

Amazon dává tři roky záruku ? Nemá účtuje na to pošta clo/,,DPH ?
Bych si to rozmyslel.

Amazon.de teda z Nemecka v ramci EU. Amazon bude davat standardni nemeckou zaruku, teda dva roky jako u nas. Ale presne jak pises, zbozi typu komponent do PC bude nejdou hned a je to na vraceni nebo se poserou v prvnim ctvrt roce, pak uz je celkem jistota, ze to da vic jak dva roky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru