Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Settopbox a externí disk, přehrávání

Dobrý den,
mám settopbox ( Tesla Duplex T2, dva tunery ) u TV Panasonic, plazma. TV nemá USB, propojeno přes hdmi. K STBoxu mám připojený externí disk přes USB. Nahrávám, přehrávám v pohodě. Ale na tom externím disku mám i starší nahrávky. Většinou...avi. STB nepřehraje. Poradí, prosím, někdo ? Zkoušel jsem i nějaké přeformátování. Nepomáhá. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Manual! k tomu STB samozrejme, snad tam mas popsano, co to umi. Od toho se odpichni.
RedMaX 06.04.2022 21:31
RedMaX
Ty starší nahrávky jsou z jiného settopboxu? Tak to bude problém.
host 06.04.2022 22:04
host
Ty starší nahrávky nejsou ze stejného STB, ale z dvd kamery, ve formátu .avi. Dřív, když bylo zapoje…
balíček 06.04.2022 22:52
balíček
On je to takový řetězec parametrů. Vše je zabaleno v kontejneru, v něm je několik datových proudů -…
ml1 07.04.2022 16:29
ml1
stará videa .avi budou nejspíš xvid, možná ještě divx. víc by o nich řekl historický g-spot, anebo n…
lední brtník 06.04.2022 23:02
lední brtník
Tipnu si, že by výrobce odpověděl, že se omlouvá, ale že se jedná o formát, jehož přehrávání nepodpo… poslední
ST 07.04.2022 16:38
ST

Ty starší nahrávky nejsou ze stejného STB, ale z dvd kamery, ve formátu .avi. Dřív, když bylo zapojení přes dvd rekorder, tak to šlo. Ale jak věda pokročila, tak bohužel. odpověď výrobce : "V případě, že nelze nahrávka pořízená v jiném zařízení přehrát, není pravděpodobně kompatibilní některý z parametrů souboru, např. kodek, komprese apod.

U takového souboru bohužel většinou nepomůže změna formátu."
Tak co si z toho mám vzít...? V manuálu není nic

On je to takový řetězec parametrů. Vše je zabaleno v kontejneru, v něm je několik datových proudů - obraz, zvuk, titulky atd. Ty datové proudy mají nějaký kodek. A teď je otázka, čemu říkat formát. Máme tu formát kontejneru (avi, ts, matroška...) a formát těch datových proudů (divx, h264, mpeg) a je toho ještě víc. Kromě toho jsou i další možnosti nekompatibility, parametry datového proudu (třeba rozlišení, datový tok) nemusí použitý dekodér podporovat.

Co si z toho vzít: Daná videa pravděpodobně ten přístroj nepřehraje. Takže bude potřeba udělat kopii v něčem, co podporuje, což je taková alchymie (je dost stupňů volnosti, pokud je něco o tom v manuálu, je hned situace lepší). Nebo si pořídit nějaký ten stroj na přehrávání. Já už nějakou dobu používám raspberrypi a libreelec/kodi (dá se k tomu přidat i TV katra, pak funguje i jako stb) a našel jsem jen několik videí, které to nezvládlo. Ale raspberry je obětí nedostatku čipů a nelze ho momentálně koupit (dodací lhůty jsou 40 a více týdnů, zkouším to ověřovat, tak už ani to neni jisté, protože ty lhůty v roce 23 už stáhli a je tam jen nedostupné). A to jsem původně rpi kupoval jen jako rychlejší arduino, namísto toho skončil připojený k televizi jako settopbox a multimediální centrum (hlavně díky analogovému video vstupu, který jsem tím chtěl otestovat, no už mu to zůstalo).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru