Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 3D tiskárna - filament se odlepuje od podložky

Dobrý den. Vubec netuším, jestli to můžu dát sem, ale zkusím. Koupil jsem na vánoce 3d tiskárnu Creality ender 3 max. Tiskárna se postavila, ale za boha nemůžu přijít na to, jak to nastavit, aby se filament nalepil na podložku. At to udělám jak chci, vždycky se u druhé, třetí čáry odlepí. Zkoušel jsem v programu co jsem našel menit volby filamentu, tlouštku a všechno možné a nic. Do toho jsem si dlouho hrál s rychlostí a teplotou, taky žádný rozdíl. Tiskarnu jsem podle internetu nastavoval podle tloustky papiru, ale je uplne jedno jak to dám, vždycky je to očividně blbě. Má někdo nějaký nápad, nebo zkušenost ? Nemusím třeba koupit tu skleněnou podložku, nebo něco ? Děkuji za odpověd

Změna předmětu, původně: 3D tiskárna-nastavení (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tyhle problémy jsme měli v případě, kdy byla špatně nastavená tiskárna - tryska byla vysoko nad podl… nový
Jan Fiala 06.05.2022 05:24
Jan Fiala
A ta první vrstva drží když po ní přejedeš prstem při tisku? Zkusil bych snížit Z. Dal zvýšit teplot… poslední
MM_tank 06.05.2022 05:35
MM_tank

Tyhle problémy jsme měli v případě, kdy byla špatně nastavená tiskárna - tryska byla vysoko nad podložkou. Tam je opravdu potřeba dodržet to, aby byla tryska na tloušťku papíru na podložkou. Ten papír by měl drhnout o trysku.

Jinak podložka se odmašťuje, ideálně před každým tiskem - líh, prostředky pro čištění LCD - prostě něco takového, co očistí a odmastí podložku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru