Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přesně tohle se právě děje, když kabel nestačí. Zkuste dát menší barevnou hloubku (nebo rozlišení) j… poslední
ml1 06.05.2022 15:05
ml1

Přesně tohle se právě děje, když kabel nestačí. Zkuste dát menší barevnou hloubku (nebo rozlišení) jestli to nepřestane. Já jsem tohle řešil u 10 m kabelu, který na full-HD dělal něco podobného, a horšího (ovšem to tehdy byla nová instalace, pokud to předtím nedělalo, tak to příčinou nebude, leda že by se tomu kabelu něco stalo). Full-HD jsem se vzdát nechtěl, tak jsem přepnul na 16 bitů barev a bylo to následujících pár let v pořádku (a rozdíl mezi 16, 24, 32 a 48 bity snad normální člověk ani nepozná).
Nebo taky v důsledku rušení - začíná to takto, pak jsou čáry, pak bliká obraz a pak zhasne - to mám dobře vyzkoušené a je zajímavé, že v době, kdy už digitální monitor neukazuje (ale to už vynechává i myš a klávasnice), tak na analogovém hned vedle jsou jen nepatrné stopy rušení, které nijak nebrání jeho čitelnosti (ten byl zase citlivější na zemní smyčky). Ovšem nedovedu si představit takový zdroj rušení v domácích podmínkách.
Někde jsem vyčetl, že takovéto artefakty by mohly být také umírající grafárnou, což je třetí z věcí (pak už jsou jen bizardní nápady, že by to mohl mít na svědomí nějaký sw a podobně). A podle popisu (nedělalo, najednou dělá...) by to klidně mohlo být.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru