Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TV na hraní a sledování filmů

Zdravím kluci,

rád bych si koupil nějakou další TV. První, co jsem kdy kupoval, byla nějaka stará Panasonic Viera v 2010/11 s 32 pacli. Od té doby se toho hodně změnilo a já bych rád hrál (Tekken/používal PS) a díval se na filmy. Víc asi nic.
Takže co je lepší, jestli nějaká OLED apod, tak v tom se nevyznám.

Proto bych rád někoho, kdo by poradil.

Věci, které bych rád v TV měl:
Smart TV není podmínka, protože Netflix apod je na PlayStation taky. Ale asi to bude už v každé. Potom 4K rozlišení, nahrávání/čtení z USB, TV tuner samozřejmě, Apple Airplay - nebo jak se tomu nadává, že můžu hned z iphonu na TV přehrávat, nějaké mirrorování by bylo taky super, BT, WIFI, 100Hz +, a zbytek bude asi plus. Takže tak.

Budget je max 20 000,-

Díky všem za rady a komentáře.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chybí nejdůležitější parametr - požadovaná velikost obrazovky (třeba máš omezené možnosti umístění T…
Zdenál 10.05.2022 13:17
Zdenál
Ano, to jsem si uvedomil taky, ale nenasel jsem, jak toto zmenit. 45-55 palcu idealne. Akorat mi pri… nový
Goolash 11.05.2022 09:20
Goolash
To je jednoduché - pokud tam vejde, není to moc. ;-) nový
lucifer 11.05.2022 11:59
lucifer
Každá TV se zdá dostatečně velká pouze v okamžiku nákupu. Po pár minutách koukání většinou nastává z… nový
Zdenál 11.05.2022 13:29
Zdenál
Akorat mi prijde 55 na tu moji zed a vzdalenost uz moc. A kolik mas mista, vzdalenost ? Na "50" by… nový
HPET 11.05.2022 14:17
HPET
Ak chceš skutočne kvalitný obraz tak jednoznačne OLED. Nenechaj sa odrbať QLED alebo iné... Choď si…
ms555 10.05.2022 18:57
ms555
D. Nenechaj sa odrbať QLED alebo iné V cem presne je QLED ojeb ? Nabizi nejlepsi obraz / barevny ga…
HPET 10.05.2022 21:13
HPET
V rámci LCD je obecne QLED najlepší. Väčšina ľudí čo poznám má doma nejakú variantu LCD/LED TV. Niek… nový
ms555 12.05.2022 11:15
ms555
Tak to vypadá, že pořídím nakonec tu 55'' a LG C1 OLEDku. Sice jsou na cestě do prodejen C2ky, ale p… poslední
Goolash 07.06.2022 10:23
Goolash

Každá TV se zdá dostatečně velká pouze v okamžiku nákupu. Po pár minutách koukání většinou nastává zamyšlení "Je dobrá, ale mohla být i větší..."
Až budeš řešit neočekávané a záhadné výpadky připojení TV přes wifi, přijde ti kabel jako velice dobré a snadné řešení. A u většiny TV platí, že pokud má wifi, na 99% má i Ethernet.

Akorat mi prijde 55 na tu moji zed a vzdalenost uz moc.

A kolik mas mista, vzdalenost ?
Na "50" by ti stacila dejme tomu vzdalensot neco kolo 2 metru a pro "55" 2.5 az 3 metry.
(ono u te vzdalenosti jde i o to, zachovat spravny uhel pohledu, z hlavy nevim, myslim ze ideal je se dostat do 30-35° uhlu -> 40° max nez dochazi k degradaci obrazu, takove to, kdyz se na TV podivas z boku, meni kontrast a barvy a tak vis co myslim)

Ak chceš skutočne kvalitný obraz tak jednoznačne OLED. Nenechaj sa odrbať QLED alebo iné... Choď si to pozrieť do obchodu, ten rozdiel OLED vs QLED budeš hneď vidieť. Máš ale nízky budget ale za mňa fakt sa oplatí OLED. Neviem akú veľkosť chceš ale dneska fičí hlavne 55 a 65". Záleží ako ďaleko máš sedačku od obrazovky. Ja mám 65" a vzdialenosť 290cm. Tu máš kalkulačku: https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship
Ak sa rozhodneš pre OLED tak v rámci LG nesnaž sa tam šetriť s A/B sériou. Určite kupuj C. A/B je lacnejšie lenže sú tam rôzne parametrové ústupky a existujú nepotvrdené informácie že A/B panely sú horšej triedy čo by dávalo logiku prečo sú lacnejšie.

Neviem koľko hodín denne to chceš využívať na hry. Ak je to veľa hodín denne tak v tom prípade sa OLED až tak veľmi neoplatí. OLED je hlavne výborný na filmy. Ak by si hral veľmi dlho každý deň hry na OLED tak hrozí vypálenie obrazu. Vhodným nastavením sa to dá eliminovať ale riziko tam nejaké je.

D. Nenechaj sa odrbať QLED alebo iné

V cem presne je QLED ojeb ? Nabizi nejlepsi obraz / barevny gamut range, kontrast, ze vesech LCD panelu (samozrejme s adekvatnim podsvicenim pixelu). Pak spusta vyrobcu si pridava vlastni "tuch" jako NanoCell u lG.

Ak by si hral veľmi dlho každý deň hry na OLED tak hrozí vypálenie obrazu.

Coz neni samozejme pravda. Vis kupriladu ze nove Nintendo Switch které je exlusivne zamerene na hry ma taky obrazovku OLED ? Krom toho dnesni televize maji pouzivaji Anti-burn-in algoritmy aby k vypalovani nedochazelo, Screnn Move, Piwel shift, prekreslovani pixelu aetc.

V rámci LCD je obecne QLED najlepší. Väčšina ľudí čo poznám má doma nejakú variantu LCD/LED TV. Niektorý majú tie novšie QLED a videl som mnoho QLED aj v obchode. Keď si to porovnám s OLED tak to je iný svet. Dokonca aj bežný obsah na tom vyzerá lepšie. Keď sa na obraz pustí obsah kde prevláda čierna(napríklad vesmír, hviezdna obloha atď...) tak rozdiel QLED vs OLED je extrémny. Filmy sú prevažne tmavé respektíve cielené na sledovanie večer. V takýchto podmienkach sa môže ísť QLED zahrabať. Podľa mňa vždy záleží čo človek vlastne chce. Ak chce niekto používať TV hlavne počas dňa na sledovanie TV staníc, relácií a spravodajstva tak kupovať OLED sú zbytočne vyhodené peniaze. Ten rozdiel tam bude minimálny na takýto obsah na nenáročné využitie. OLED som vždy vnímal ako panel pre náročných na prevažné večerné sledovanie filmov. Máš pravdu že sú tam technológie na ochranu proti burn-in ale nepovedal by som že je to na 100%. Vlastním LG OLED C1 teda ročník 2021 a až niekedy okolo 2025 sa skutočne ukáže ako dobre funguje ochrana proti burn-in. Určite to nekritizujem a skôr sa prikláňam k tomu že sa obraz nevypáli ale istota tam zatiaľ nie je. Čo som našiel na webe tak posledné výrazné problémy s vypaľovaním mali modely zhruba z obdobia 2017. Ako to majú poriešené novšie ročníky ukáže len čas :-)

Tak to vypadá, že pořídím nakonec tu 55'' a LG C1 OLEDku. Sice jsou na cestě do prodejen C2ky, ale pro mě jako nenáročného, ten navýšenný výkon moc nepoznám. Díky za každé rady. Kdyby v době koupi neměli tu LG, tak se poohlédnu po vašich návrzích.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru