Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zkopírování foto snímků z mobilu do PC

Hezký den,
prosím o rady. Když kopíruji foto snímky z mobilu (Android 11) do PC, tak pod Windows 10 64 bit to v Průzkumníku funguje bez problémů.
V Total Commander 10.00 se mi nedaří překopírovat/přesunout ani jeden soubor, i přes zadání pokynu ke kopírování/přesunu. Chová se to tak, že PC a TC přemýšlí a později se v záhlaví okna Total Commander objeví text "aplikace neodpovídá".
Předem děkuji za pomoc.

Předmět Autor Datum
Skús spustiť TC ako správca. Nemajú tie fotky ochranu proti prepisu alebo niečo také(v závislosti od…
ms555 20.05.2022 11:34
ms555
Děkuji za rady a věnovaný čas. Ten mobil už nemám u sebe. Pokud se k němu ještě dostanu, zkusím to p…
ST 22.05.2022 08:16
ST
Když to funguje v průzkumníku ta nevymýšlej další akce a kopíruj tak, jak to jde.
Paron 23.05.2022 12:30
Paron
Je potřeba vydržet, trvá to dlouho (desítky minut), protože TC to nekopíruje sám, ale volá si na to…
ml1 23.05.2022 13:50
ml1
To je přesně ono. Děkuji za vysvětlení. Testoval jsem to znovu a s jiným mobilem. Je to přesně tak,… poslední
ST 24.05.2022 14:38
ST
Ono že aplikace neodpovídá ještě neznamená, že nejede...
Abox 23.05.2022 14:07
Abox
Podle mé zkušenosti a k nemalému překvapení záleží dost na kvalitě kabelu. Z Ikei se neosvědčil.
Kyncl 23.05.2022 16:03
Kyncl

Skús spustiť TC ako správca. Nemajú tie fotky ochranu proti prepisu alebo niečo také(v závislosti od značky mobilu možno výrobca určil vyhradený spôsob možnosti kopírovať výhradne cez prieskumník). Skús pozrieť vlastnosti cez Windows prieskumník. Inštalovaný mám TC x64 9.51 a z môjho Motorola One Fusion+ funguje kopírovanie cez TC priamo zo zložky DCIM/camera napríklad na plochu. Predtým ti to fungovalo? Nerobil si nejaké zmeny v OS alebo niečo čo súvisí s TC? Možno by pomohlo preinštalovať TC.

Je potřeba vydržet, trvá to dlouho (desítky minut), protože TC to nekopíruje sám, ale volá si na to systémové funkce a čeká na jejich odezvu. Podobně je na tom DC (double commander), který jinak takové operace dělá na pozadí, ale zrovna tohle "sestřelí" celou aplikaci (respektive je potřeba čekat a ona se vzpamatuje). Mám pocit, že jim (roz. TC i DC) dlouho dost trvá získání seznamu souborů, podobně se chovají třeba síťové disky.
Alespoň jsem měl ten pocit, že to funguje stejně blbě jako v průzkumníku, Vy píšete, že průzkumník je na tom lépe, což je divné (mám ovšem zkušenost z windows 7).

Zatím nejlepší zkušenosti mám v linuxu, kde to funguje bez problémů, bohužel počítač, na které občas potřebuju takto fotky kopírovat má právě windows 7. Kopírovat to v linuxu třeba na flešku a z ní potom do PC je přecejenom zbytečná oklika.

To je přesně ono. Děkuji za vysvětlení.
Testoval jsem to znovu a s jiným mobilem. Je to přesně tak, jak zde bylo vysvětleno.
Vůbec jsem si neměl šanci všimnout, že TC volá externí službu OS, kvůli velkému množtví souborů, protože se nezobrazilo okno indikující bargrafem kopírování nebo přenos dat.
Průzkumník to zvládl zkopírovat tak nějak standardní rychlostí, ale TC se projevil téměř nepoužitelně. Nemohl jsem čekat, až si usmyslí začít se chovat standardně. Pro tuto činnost je TC nevhodný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru