Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nesmazatelny adresar - reseni

Zdravim,

prave mam za sebou 5 hodin premysleni a hledani, jak smazat taky jeden nesmazatelny adresar. Uz je vyreseno, ale zminim to tu, kdyby dalsi duse hledala a mela problem podobny, co ja.

Na svem stroji jsem udrzoval kopii sveho weboveho serveru - pomerne dost klientu a zdalo se jako vhodne pouzit Win implementaci rsyncu. Po nejake dobe jsem udelal zasadni zmeny v nastaveni, stroj uz taky chtel malinko "vyladit", takze jsem mel v umyslu smazat cely obraz, defragmentovat a nechat rsync probehnout od zacatku.

Narazil jsem ale na adresar, ktery ne a ne smazat. Zkousel jsem co se dalo, pres ruzne killboxy, scandisky a kdovi co jeste a nakonec jsem nasel zdroj problemu, jez je pomerne unikatni.

Nektery z klientu si na (podotykam linuxovem) serveru pro adresar nastavil prava 344 (ano, to zni opravdu divne), d-wxr--r-- a rsync nejakym zpusobem toto nastavil i pro preneseny adresar, ktery tim padem nebyl prectitelny ve Widlich pro majitele souboru. A protoze mam XPHome, ani nezmenitelny.

Po te, co jsem na serveru nastavil spravna prava (644), dal adresar do rsync excluze a nechal probehnout rsync se behem vteriny vyresilo to, kde vsechny windowsi superprogramky (vcetne UMP, to uz jsem fakt kroutil hlavou) pohoreli.

... inu, M$ XP Vam prekvapi i po 6ti letech.
Setkali jste se nekdy s takovym problemem?

Neon

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě dodám pohodlnější řešení pro XP Home http://pc.poradna.net/question/view/232821-nastaven i-pra… poslední
kmochna 13.10.2008 09:03
kmochna

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru