Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zrušení katalogových zápisů - spam?

Zdravím, dnes jsem měl hovor, kde mi nabízeli služby od společnosti Spacemark viz. mail níže. Předpokládám, že se jedná o šmejdy a nemám reagovat? Setkal jste se s tímto někdo? Díky

na základě telefonické domluvy Vám posíláme informace ohledně našich služeb, a to konkrétně služby týkající se výpovědi všech katalogových zápisů, které máte momentálně aktivní na několika portálech.

Placené webové katalogy fungují jako dřívější zlaté stránky, ale online. Nicméně, problematika, kterou se nyní zabýváme je stěžejní právě v jejich neefektivnosti. Zápis údajů Vaší společnosti na webu tzv. třetích stran může být aktivní ve dvou verzích, a to garantovaná verze, která byla v minulosti již placená, či negarantovanou verzí, která bude placená teprve v budoucnosti.

Jak jsem k takovému zápisu přišel, ptáte se.

V nahrávaném telefonickém hovoru se třetí stranou katalogového zápisu proběhl ze strany odpovědné osoby dané společnosti souhlas v minulosti, čímž byla odsouhlasena rámcová služba na dobu určitou, většinou se jedná o necelé dva roky. Doba určitá zahrnuje i automatickou prolongaci a VOP poskytovatele služby, které toto umožňují, včetně dalších vychytávek, díky kterým se zápis stane kopírovaným hned do několika katalogů, bohužel.

Náklady na zápis v jednom z těchto katalogů se pohybují v rozmezí 10000 - 15000 Kč za rok. Poskytovatel služby většinou provádí zápis do několika portálů.

Jak mohu vymazat daný zápis, který mi nepřináší žádné ovoce, ba naopak, snižuje mi dohledatelnost mých stránek?

Jedná se o komplikovaný, zdlouhavý proces, kdy se vypovídá služby poskytovali pouze písemně. Nutno dodat, že je potřeba počítat i se lhůtami pro termíny dodání výpovědi před koncem tzv.rámcové smlouvy a jejím ukončením (2-6měsíců).

Když se mi to zázrakem podaří u jednoho, budu vymazán všude?
Jednoduchou odpovědí je, že bohužel, nikoliv. Dceřinné portály budou nadále kopírovat údaje na další portály a hrozit zpětnými fakturami podnikatele dle VOP i 3-5 let zpětně v souladu s českými zákony, podrobnosti jsou v jednotlivých všeobecných obchodních podmínkách. A proto využívají podnikatelé našich služeb, kdy jednorázově vypovíme naprosto všechny katalogové zápisy, které má Vaše společnost a záměrně si je neplatí.

Budu mít potvrzení, že jste mi všechny katalogové zápisy vymazali? Jak dlouho to bude trvat?
Ano, po ukončení provádění jednotlivých výpovědí Vám zašleme potvrzení o ukončení spolupráce. Toto potvrzení Vás prosíme neztratit, uschovat a využít v případě, že by Vám některý z portálů, kde budeme provádět výmaz Vás po výmazu následně kontaktoval s žádostmi o jakési pochybné platby či prezentace, které jste si nevyžádali.
Tím vzniká u nás i roční poradenská činnost, kterou máte v ceně.

Když budu Vaším klientem, co získám?
Získáte kompletní a detailní přípravu podkladů pro vypovězení prezentací, společně s celkovým vypovězením všech zápisů u všech poskytovatelů webových katalogů dle právních norem. Získáte také, již zmíněné, poradenství v oblasti marketingu. Pakliže Vás bude kontaktovat jakýsi katalogový zápis a nabízet Vám prezentaci. Obraťte se na nás, rádi posoudíme serióznost dané nabídky a zabránit tak opětovnému zapsání.

Co když zjistím, že jste mne z nějakého katalogu nevymazalo, kde měl být dle předešlé domluvy prováděn výmaz?
Na naše služby se vztahuje GARANCE VRÁCENÍ PENĚZ v plné výši po dobu 90ti dnů.

Kolik Vaše služba stojí a je opravdu jednorázová?
Ano, je jednorázová. Cena za poskytnutí kompletního servisu výpovědních služeb činí jednorázový poplatek 5000 Kč. Získáte nejdřív soupis všech katalogových zápisů, abyste viděli, kde Vaše firma všude nominuje, kde bude provádět výmaz. Následně po vyplnění formuláře, který nám zašlete obratem zpět a zaplatíte fakturu, budeme vypovídat všechny portály. Vypovězení trvá zhruba měsíc. Poté od nás obdržíte potvrzení o ukončení spolupráce, které Vás žádáme si založit.

Těšíme se na Vaši odpověď a na případnou spolupráci.

Předmět Autor Datum
Předpokládám, že se jedná o šmejdy a nemám reagovat? A jak bys chtěl reagovat? Objednal sis od nich… nový
host 31.05.2022 19:51
host
Myslel jsem si to, díky.. nový
koumak 31.05.2022 19:55
koumak
dnes jsem měl hovor... Takže jsi měl hovor, ve kterém jsi něco odsouhlasil (vědomně nebo nevědomě)?… nový
IQ37 31.05.2022 20:28
IQ37
Nic jsem neodsouhlasil, takže na to kašlu. Už jednou po mně něco podobného chtěli, tenkrát (pár měsí… poslední
koumak 31.05.2022 21:45
koumak

dnes jsem měl hovor...

Takže jsi měl hovor, ve kterém jsi něco odsouhlasil (vědomně nebo nevědomě)?

V nahrávaném telefonickém hovoru se třetí stranou katalogového zápisu proběhl ze strany odpovědné osoby dané společnosti souhlas v minulosti, čímž byla odsouhlasena rámcová služba na dobu určitou, většinou se jedná o necelé dva roky.

Jsi si jistý, že se nic takového nestalo? Tak se na ně vykašli. Nejspíše je to bouda.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru