Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mobil do 8000,- Kč (kovové tělo, voděodolnost, dualSIM, baterie od 4000 mhA)

Nebudem radiť konkrétny kus. Najlepšie ak sa trocha zorientuješ v parametroch a vyberieš si presne čo chceš. Alza má pomerne dobré filtre čiže si môžeš vyfiltrovať čo chceš a kúpiť to už môžeš kdekoľvek kde daný kus budú predávať. mhA alias mAh tento údaj je len orientačný a o reálnej výdrži batérie to až tak veľa nepovie. Môže sa kľudne stať že 4000mAh vydrží pri identických podmienkach menej ako 3700mAh záleží od samotnej batérie a od SW/HW stránky daného mobilu. Výdrž na baterku je podstatná ale ja osobne som na toto nikdy nepozeral. Takmer akýkoľvek kus vydrží aspoň jeden deň pri náročnom používaní celý deň a nabíjanie každý večer má mnoho ľudí ako rituál. Mne vydrží Motorola One Fusion+ 5000mAh v priemere jeden týždeň. Nie je to ale pomerne veľkým číslom kapacity ale typom užívania. Napríklad dobre fungujúci automatický jas(dnes stále nie štandard), žiadne zbytočné aplikácie navyše, málo aplikácií zbytočne pracujúcich na pozadí a vypnute služby pri ich dlhodobom nevyužívaní. Toto je viac podstatné ako hodnota výrobcom udávanej kapacity v jednotke mAh.
Kovové telo a vode odolnosť je fajn. Lenže si za tieto vlastnosti navyše priplatíš. Mal som už rôzne mobily a skôr sa prikláňam k lepšiemu prístupu ako k tomu aby tam bolo niečo čo napomáha odolnosti. Je prakticky jedno aký odolný bude. Poznám ľudí čo majú profi odolné CAT mobily a nepomohlo im ani to. Sú proste ľudia ktorý si na toto nedávajú pozor. Poznám mnoho ľudí čo perú mobil v práčke, padá im do záchodu, plávajú s ním v bazéne, zvezú sa s ním v tobogáne alebo ho nechávajú v rozpálenom aute. Tie ochrany sú plus ale všetko má svoje limity. Ak to máš podobné tak skús pouvažovať či nie je lepšie kúpiť častejšie nový mobil v nižšej cenovej kategórii. Použiteľný mobil sa dá kúpiť za 150-250€. Sám mám jeden takýto a áno má to svoje nedostatky ale nič zásadné. Normálne sa na tom dá fungovať. Nič neseká, všetko čo bežný užívateľ potrebuje to obsahuje, foťák je aj v tomto low-ende slušný, video sa nerozmazáva ako to bolo kedysi, jednoducho to pre bežného užívateľa stačí. Ochrane pred pádom dobre pomáhajú ochranne obaly. Mobil potom vyzerá ako terminátor a nie je to príliš dobré na nosenie do vrecka...Ale ja som vždy radšej zvolil terminátora. Ochranné sklá som nikdy nepoužíval a aj tak sa mi displej nikdy nerozsypal. Obal pokryje bežný pád mobilu z ruky. Ak ho hodíš o zem tak nepomôže nič.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny