Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zablokované online hry na privátní wifi, dá se s tím něco dělat?

Například první odpověď googlu na "ssh tunel"

https://www.itnetwork.cz/site/ssh/ssh-tcp-tunel

v podstatě jde o to, že máš 3 počítače, nazveme je osobní,server,herní.

Osobní je to, u čeho sedíš (taháš ssebou) a umí se nějak připojit na nějaký (jakýkoli) port na serveru (kupříkladu 1234).
Server je to, co máš někde (třeba doma, nebo někde pronajaté, nebo u kámoše), kde si můžeš taky nastavovat nějaké věci (máš tam účet) a jde odtamtud lozit po celém světě (nebo aspoň na potřebné porty herního počítače - např. 2244)
Herní je to, co provozuje tu hru (nějaké ty steamy, pornhuby a podobně) a kam by ses rád dostal, ale z osobního to prostě rovnou nejde.

Takže požádáš Server, aby cokoli přijde na daný port (1234) přeposlal na Herní a zvolený port (2244) a odpověď přeposlal zpět.

A pak se z Osobního připojíš na Server:1234 a začneš hrát - cokoli tam pošleš, tak Server svým jménem přepošle a skončí to na Herní:2244 a ten Serveru pošle odpověď a Server ti ji svým jménem pošle zpět.

Herní si myslí, že na něm hraje někdo sedící na Serveru, Osobní si myslí, že hraje hru na Serveru.

Na Osobním máš klíč ke svému účtu na Serveru (abys nemusel řešit přihlašování tam) a spustíš něco jako


ssh -fgNR 1234:lHerni:2244 Just4Fun@Server &>/dev/null

a pak v prohlížeči dáš http://Server:1234/gamesa/login a hraješ.

(Ještě může být vtipné si na Osobním dát do hosts IP serveru s názvem Herní, takže pokud se hlásíš na Herní, tak jdeš vlastně na server, ale na Herní docházejí požadavky adresované Hernímu, nikoli Serveru - pak ale musíš do toho předchozího příkazu zadat správně jména a IP adresy, aby to vyšlo správně)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny