Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zobrazování reklam v jiné domácnosti na jiném zařízení

Mohla by to být i falešná korelace, prostě náhoda.

Taky se mi před léty něco podobného stalo, v práci jsme s kolegou se nějak dostali na téma ruských pohádek a já si kromě zajíce vzpomněl i na mášu a medvěda, což kolega neznal (tehdy to bylo poměrně nové, ale v čechách už vysílané). Tak jsem ho vyhledal, aby věděl o co jde. O pár dnů později u příbuzných jsem se přihlásil do mejlu a hned na mě vyskakovaly reklamy na povlečení s mášou a medvědem a podobné věci. Tady to asi nebyla náhoda.

Já teda ze zásady veškeré zbytné cookies a sledování odmítám (třeba jen proto, že je ta volba). Pokud to některé stránky dělají i tak, dělají to protiprávně a bez mého souhlasu.

Asi nemá cenu s tím bojovat, reklamy se prostě ukazují a jestli to je na něco, co jsem nedávno prohlížel (reklama na tiskárnu, kterou jsem prohlížel a koupil vydržela docela dlouho; opravdu si ten robot myslel, že si hned budu kupovat druhou, nebylo by lepší nabídnout mi třeba papíry...) nebo na něco jiného je mi celkem jedno.

Reklama, která se dá taktoi snadno rozklíčovat je podle mě špatná. Člověka akorát naštve. Problém je na straně toho, kdo tu reklamu vytváří, že ji vytváří takto hloupě.

Ještě jeden zážitek, když jsem měl nový počítač, kvůli rekonstrukci připojený i do jiné zásuvky (kam se naposledy připojovala nějaká 486, protože od té doby internet v té místnosti nikdo nepoužíval), bylo zajímavé, jak jsem byl "tabula rasa" a všechny ty reklamátory naprosto tápaly. Bylo to vidět, jak se chytají každého stébla. To období trvalo opravdu krátce, možná týden, než si mě spojili s tím, kdo jsem, ale bylo to legrační.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny