Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký vybrat notebook do 15 tisíc?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na nějaký notebook do 14-15 tisíc, notebook bych měl jen na praci do školy, takže na nějaké práce ve wordu atd.,dále bych ho pak chtěl na sledování filmu a hraní nějakých méně náročných her, tak se chci zeptat jaký nejlepší stroj za tyto peníze muzu dostat? Děkuji za odpovědi

Změna hloupého předmětu, původně: Notebook (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pre office, sledovanie filmov a na hry v tejto cenovke sa radšej vykašli. Venuj sa tej škole a zahra… nový
KMX 23.06.2022 06:26
KMX
laikum nakup bez os zasadne nedoporucuju. samotny os muze byt problem, neumi instalovat ovladace, u… nový
brum brum 23.06.2022 09:30
brum brum
Nákup bez OS odporúčam každému. Inštalovať Windows vie pomerne veľa ľudí čiže aj kebyže to nevie tak… nový
KMX 23.06.2022 12:09
KMX
mě nemusíš vysvětlovat, že pc bez os (s kradeným os) je levnější. ale to není cesta pro laiky. potom… nový
lední brtník 23.06.2022 12:47
lední brtník
V žiadnom prípade nepropagujem kradnutý SW. Systém sa dá kúpiť dnes za výhodné ceny a samozrejme leg… nový
KMX 23.06.2022 13:53
KMX
ani ten asus nemá polku pamäte pájanú na zákl.dosku,má ju v slote,na rozdiel od toho dellu,ktorý má… nový
audax mobile 23.06.2022 14:02
audax mobile
Čína je veľká takže o baterku by som sa nebál. Sú to experti na plátanie dier v trhu a kopírovaní :-… nový
KMX 23.06.2022 14:50
KMX
Notebook vypadá korektně i když na práci by mohla být zajmavá verze IPS nedíval jsem se na hodnoty j… poslední
HPET 23.06.2022 15:07
HPET

Pre office, sledovanie filmov a na hry v tejto cenovke sa radšej vykašli. Venuj sa tej škole a zahraj si potom tú najväčšiu hru s názvom život. Pri výbere odporúčam pozerať na celokovovú konštrukciu, typ úložiska výhradne len SSD, bez OS(ušetríš a buď si to nainštaluj sám alebo daj niekomu), displej IPS. Neviem akú chceš uhlopriečku, určite nie viac ako štandard 15,6". Výhodou je tiež antireflexná alebo matná úprava obrazovky. Vyfiltroval som to na tento užší výber. Záleží aké máš ďalšie špecifické požiadavky...

Keďže píšeš že aj na filmy a ak si náročný tak možno stojí za zmienku https://www.alza.cz/asus-vivobook-15-3500?dq=6734325 je totiž s OLED panelom. Obraz to podá oveľa lepší ako IPS. Prakticky nekonečný kontrast a dokonalá čierna. Nevýhoda je že nesmieš na ňom zobrazovať príliš statický obraz. Môže sa v takom prípade obraz vypáliť hlavne pri vyššom jase. Dá sa s tým vybabrať. Windows lištu si vieš nastaviť aby sa stiahla a ak budeš trocha optimalizovať používanie tak je to vpohode.

Druhý pomerne dobrý je https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-5-14?dq=6432527 ale ani tie ostatné nie sú vyslovene zlé.

Zvyšné 2 kusy s porovnaním http://www.alza.cz/url/QtnGfqm6F7

Na tom ASUS VivoBook si zahráš aj nejaké hry. Tie zvyšné majú len APU.

laikum nakup bez os zasadne nedoporucuju.
samotny os muze byt problem, neumi instalovat ovladace, u notebuku navic obsluzne programy pro hw.
po brzkem rozvrtani nemaji system jak obnovit.

tazatel: kontrolovat, ze procesor je aspon 4-jadrovy.

hrani her na notebuku je max pro 10 lete deti, hloupne se z toho.

Nákup bez OS odporúčam každému. Inštalovať Windows vie pomerne veľa ľudí čiže aj kebyže to nevie tak je to vždy otázka dňa zohnať niekoho a keď už nie tak v každom meste je PC servis kde to spravia zhruba za 15-30€ podľa lokality. Ide tam hlavne o cenu. Bez OS je to vždy lacnejšie prípadne s rovnakým cenovým limitom má lepšiu výbavu. Prečo by ho nemohol potom obnoviť, to nechápem. Nie je to čistá inštalácia ale obnoviť Windows na továrenské nastavenia je možnosť ktorú bude mať dostupnú.

mě nemusíš vysvětlovat, že pc bez os (s kradeným os) je levnější. ale to není cesta pro laiky.
potom následují ty lamerské dotazy jak na windows, potom na instalaci každého prdu, protože jediný hw který bfu poznají je podle nich grafická karta.
nejsme na živě, kde je normální propagovat kradený sw.

tazatel:
třeba tu je hotový notebuk za 14t:
https://www.czc.cz/asus-vivobook-15-k513ea-oled-stribrna_3/324166/produkt
je tam tzv. grafika intel, čili herní trhač asfaltu to nebude, ale požaduješ levný krám. ty lepší na hraní stupidních her stojí 2-násobek.
má jasnější oled displej, ale s často otravným lesklým povrchem. umožňuje přidat 2.5" disk.

tento kousek je mi sympatičtější, protože v něm není intel, nemá půlku ram pájené:
https://www.czc.cz/dell-inspiron-15-5515-stribrna_6/334404/produkt
kryt tvrdí že je dokonce z aluminia.

V žiadnom prípade nepropagujem kradnutý SW. Systém sa dá kúpiť dnes za výhodné ceny a samozrejme legálne https://operacne-systemy.heureka.sk/
Práve o tom píšem vyššie ide čisto o pomer ceny a výbavy/výkonu. Pozri si porovnanie toho čo si odporučil:
https://www.alza.cz/porovnani.htm?c=NA567g50q3;ADC153k0i3;NA567g50k7
Sú takmer vo všetkom dosť podobné, rozdielov je veľmi málo a všetko cenovo rovnaká trieda. Hlavný rozdiel je grafika. APU sa nevie vyrovnať dedikovanej grafike. Skúšal som teraz hľadať nejaký FPS benchmark test presne pre tú GPU vs APU a nenašiel som ale čo tu treba dokazovať? Proste je to APU ktoré síce posledné roky robia až zázraky v podaní AMD VEGA ale stále je to APU. Ja proti APU nič nemám a sám kebyže staviam nejaký kompaktný PC určený na nenáročnú prácu tak neváham pretože sa dá ušetriť za komponent aj veľkosť... Ak je ale v tomto prípade možnosť za tie iste peniaze tak prečo APU? Ešte je ale podstatná aj kvalita vyhotovenia. Ak bude tam tá dedikovaná GPU na úkor kvality vyhotovenia pretože výrobcovi to inak nevyšlo aby sa vošiel do rozpočtu tak beriem späť čo som napísal. Inými slovami ak je to pre office tak radšej nech je NTB lepšej kvality vyhotovenia na úkor výkonu. To už záleží od neho čomu dá prednosť.

ani ten asus nemá polku pamäte pájanú na zákl.dosku,má ju v slote,na rozdiel od toho dellu,ktorý má všetky kritické diely ukryté pod baterkou,asus má disk prístupný bez toho,aby sa musela odpájať bateria,odmontovávať plechové kryty diskov,slotu na modem a wifi kartu,sú zaháknuté jeden do druhého,takže kvôli výmene ssd ich treba ajtak odmontovať všetky........
asus má zasa len jeden pamäťový slot,čo trošku komplikuje rozšírenie,ten dell má sloty dva,zrkadlovo umiestnené oproti sebe,kvôli tomu išiel slot na ssd/wifi/3G-LTE modem pod baterku,čo pre patrične nevybaveného užívatela zbytočne komplikuje upgrade,osadenie modemu pokial konkrétna revízia modem neobsahuje a užívatel sa rozhodne si ho zadovážiť,u toho asusu všetko ide bez toho,aby príliš vela rozmontovával celé vnútro notebooku,wifi,ssd,šachta na hdd sa nachádzajú zvlášť na z.doske a mimo nej a úplne mimo baterky( len pri revízii K513 je pod baterkou ukrytá prídavná mxm nvidia s 2GB RAM).....
čo je dosť nepríjemné u asusu,pri tomto modeli má neštandartnú batériu tvarovanú do L,takže sa bude dosť ťažko zháňať ekvivalent,až skončí jej životnosť.....

Čína je veľká takže o baterku by som sa nebál. Sú to experti na plátanie dier v trhu a kopírovaní :-D
NTB strednej triedy - skôr sa treba obávať životnosti ako celku ako životnosti batérii. Baterka vydrží štandardne 4-8 rokov v závislosti od používania. Vydrží hornú hranicu toho úseku ten HW? Je to lotéria ale jedno je isté všetko napreduje rýchlo a pravdepodobne to za 8 rokov zastará. Čo sa týka smart elektroniky ktorú používam tak väčšia polovica mi zastarala ako že sa pokazila.

Notebook vypadá korektně i když na práci by mohla být zajmavá verze IPS nedíval jsem se na hodnoty jasu.
I chlazení vypadá že by mohlo neco zvládnout.

Nainstalovat OS a ovladače ze stránky výrobce NTB dnes umí snad každá lopata, také ve svobodné volbě výběru a čisté instalace OS nevidím problém. Verzi Windows "HOME" bych stejně nechtěl i kdyby byla k NTB zdarma.
(Krome toho se uznživatel vyhne tomu předinstalovaného sajrajtu a softwérového chlívu co tam každy výrobce rve včetne demo verzí antiviru a dalslšío bloatware)

Kdybych měl za stejnou cenu na výběr mezi "Intel UHD" a integrované IGP v procesorech i5-11300H "Xe Graphics" + GTX 1650 tak víc zcela jasně co by pro mě byla jasná volba.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru