Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vykopírovat ze složky pouze sudé soubory v Total Commander?

Záleží na mnoha skutečnostech. Vázaná kniha vs lepená brožovaná. Dost zásadní roli hraje tloušťka knihy. 300 stran je 150 listů, uvažujeme-li oboustranný tisk. Pokud to budu skenovat na rovném skle, tak je to fyzicky náročné a pracné. Odhaduji, že mi skenování 300 stran vezme 60 min. + 5-10 min. příprava (změření, nastavení, vyzkoušení kontrolních skenů atd.). Pokud bude kniha vázaná, tak odhaduji, že o 20 minut méně (celkem tedy 55 min.).

Na zmíněném knižním skeneru předpokládám čas ještě kratší. Knihu stačí rozevřít pouze to 90 stupňů a to je obrovská úleva pro ruce i pro knihu.

edit:
Až teď jsem si všiml, že RedMax píše 70 minut. To zhruba odpovídá tomu co jsem psal. Takže shoda... s tím, že on uvedl 250 stran. Těch 50 stran navíc do 300 stran udělá časový nárust +10 min.

Tyhle časy jsou jen orientační. Neznalému a nezkušenému který to nemá v rukách namakané, to s mizerným skenerem klidně může trvat 3 hodiny.
Ještě je otázkou, zda je požadováno započtení času pro přenos dat do PC. V mém případě probíhá přenos dat za po ukončení naskenování a teče to pomalu přes USB 2.0. Čas přenosu dat do PC neuvažuji a nezapočítávám, protože se nejedná o fyzicky vykonávanou práci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny