Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě multifunkční tiskárny do 5000 Kč

Pokud je to opravdu 50 stran měsíčně (v průměru 10 stránek týdně), tak to se ti už vyplatí tank.

https://www.alza.cz/epson-ecotank-l3250-d6690536.htm

na rozdíl od Canonu hlavy neodcházejí a dají se v drtivé většině případů vyčistit. Existují i čistě ČB verze, ale ty jsou dražší. Náklady na tisk jsou při pravidelném používání pro běžné kancelářské tiskoviny okolo 0,1 Kč na stránku, barevná fotka tě vyjde na cca 1 Kč (vše bez papíru). Podstatné je, že ta tiskárna musí tisknout. Jakmile máš stav, že na ní třeba pár týdnů netiskneš, pak bude vhodnější laser, protože na čištění strávíš mládí. Jinak má ještě jednu nepříjemnost, čas od času je třeba srovnat zarovnání hlavy. Na druhou stranu, fotky dělá moc pěkné a v kombinaci s poměrně kvalitním (a velmi levným) A4 fotopapírem z Lidlu to nemá chybu -nákladově se dostaneš pod jakýkoli fotolab (sám mám už několik let Epson L550 - vytištěno cca 8000 stránek). Na doma je barva IMHO docela vítaný bonus, zejména když nemusíš řešit tisíce za nákup cartridgí.

https://www.alza.cz/brother-dcp-1622we-toner-benefit-d5215937.htm (velmi levný tisk okolo 0,3 Kč/stranu, což je u takto malých laserů hodně dobré)
https://www.alza.cz/brother-dcp-l2512d-d5248626.htm (podpora duplexu)

Brother doporučuju proto, že má normální drivery a poměrně kvalitní konstrukci. Rozhodně se doporučuju vyhnout ovladačovým hrůzám od HP a Lexmarku.

Ve všech případech ale doporučuju používat kvalitní papír co nepráší a zároveň používat krytky vstupního papíru, abys co nejdéle zachoval podávací kolečka a separátor funkční a prachuprostý.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny