Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno tlačiareň neodoberá papier rovnomerne

Nazdar, mám po záruke tlačiareň HP LaserJet Pro MFP M28w - https://www.alza.sk/hp-laserjet-pro-mfp-m28nw-d5319437.htm
Nebol zatiaľ menený originálny toner. Má za sebou cca 1500 výtlačkov. Zopár mesiacov je s ňou problém že si nevie odobrať rovnomerne papier. Jedna strana potiahne kľudne aj centimeter viac a teda papier prejde tlačou našikmo čiže je výtlačok potom nakrivo. Netlačím často takže to zatiaľ riešim že papier pred tlačou jemne tlačím dovnútra aby ten mechanizmus potiahol rovno ale nie vždy sa podarí a už ma to štve že musím na 2-3x aby to vytlačilo rovno. Skúšal som dať do zásobníka len jeden papier, viac papierov alebo ešte viac papierov ale furt to robí to isté.

Řešení:

je po vytlačení stránky na čelnej hrane papiera na strane ktorá "zaostáva" papier deformovaný , skrčený, ohnutý rožtek.. ? Bočné dorazy zásobníka papiera prepokladám nastavené na jeho formát. Vytiahni toner a založ znovu na doraz.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
je po vytlačení stránky na čelnej hrane papiera na strane ktorá "zaostáva" papier deformovaný , skrč…
sakraforte 30.06.2022 08:57
sakraforte
Vďaka že si ukázal ako sprostý som :-D Tie bočné dorazy som mal niekoľko milimetrov viac na šírku.… nový
KMX 30.06.2022 15:26
KMX
Bočné vymedzovače papiera na 100% neboli príčinou šikmého podávania papiera! Aj keby mali medzeru 2-… nový
yYy 30.06.2022 17:35
yYy
po 1500 stranách už niekoľko mesiacov špinavé valčeky ? a kolko tých valčekov tam je ? :-D nový
sakraforte 30.06.2022 17:41
sakraforte
100%? No ja ti neviem. To čo poradil sakraforte vyzerá že to bolo naozaj príčinou. Neviedol som si š… poslední
KMX 30.06.2022 19:11
KMX

Vďaka že si ukázal ako sprostý som :-D

Tie bočné dorazy som mal niekoľko milimetrov viac na šírku. Tlačím vždy len A4 a až teraz si spomínam že som tie dorazy nastavoval len pri prvej inštalácii tlačiarne a od vtedy som s tým nemal dôvod manipulovať. Musel som nevedomky niekedy posunúť tie dorazy. Skúsil som teraz 5x vytlačiť na test a každý výtlačok je úplne rovno. Možno len náhoda ale na 99% myslím že to spôsoboval zle nastavený bočný doraz, musí byť presne pre A4. Budem to sledovať pri najbližšej tlači ako to bude ďalej fungovať.

Bočné vymedzovače papiera na 100% neboli príčinou šikmého podávania papiera!
Aj keby mali medzeru 2-4mm - podávač papiera by MAL rovnomerne papier zachytiť a stiahnuť - to, že zabrala jedna strana viac ako druhá = špina podávača, jeho gumených podávacích valčekov. Takže: nielen dorazy, ale aj samotný podávací mechanizmus musíš skontrolovať a prečistiť. Ak bude čistý, tak ti rovnomerne stiahne papier, aj keby si mal 5mm vôľu.

100%? No ja ti neviem. To čo poradil sakraforte vyzerá že to bolo naozaj príčinou. Neviedol som si štatistiku tak sorry ale zhruba to odhadujem že každý tretí papier mi to tlačilo našikmo. Vždy to utieklo len zopár milimetrov ale je vyslovene blbé niekomu dať do ruky také tlačivo. Nastavil som tie dorazy a dnes som vytlačil cca 15-20 výtlačkov. Ani jeden papier nestiahlo do strany. Všetko krásne pravouhlo vytlačené. Je to zatiaľ malá vzorka. Budem tlačiť najbližší týždeň a aj potom neskôr ale ak sa ani do mesiaca problém pri 100 výtlačkoch neprejaví tak to bolo práve v tom zlom nastavení dorazov.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru