Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC sestava

Ahoj,
chtěl bych si postavit komplet sestavu, doma už mám GPU a CPU komponenty:
MSI NVIDIA GeForce RTX 3080 GAMING Z TRIO 10G LHR,
Intel Core i7-12700K,
SSD Samsung 1TB.

Dále uvažuji nad:
MSI MAG Z690 TOMAHAWK WIFI,
MSI MPG A850GF,
Noctua NH-U12A chromax.black,
Kingston 32GB KIT DDR5 5600MHz CL40 FURY Beast Black RGB.

+ bych potřeboval vybrat nějaký Big Tower prosklený z boku. Měli byste nějaké návrhy na vylepšení v podobné cenové hladině? Nesmí to být ale nic od Asusu. Díky 🙂

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Prepáč že sa pýtam ale prečo tá averzia proti značke ASUS?
KMX 03.07.2022 15:12
KMX
Upřímně, já Asus taky nerad. Sice na Intelu to není až takový průšvih (ale kdo by dnes kupoval nesmy…
touchwood 03.07.2022 15:21
touchwood
Práve preto som na to reagoval pretože ja zase nemám rád ak niekto bez podložených reálnych dôvodov…
KMX 03.07.2022 16:10
KMX
Se značkou Asus s tebou souhlasím, základní desku beru jen Asus a nemám nejmenčí problém. Ale že Int…
jezekhifi 03.07.2022 16:14
jezekhifi
Ja nepreferujem dlhodobo žiadneho výrobcu, ani ASUS ani žiadneho iného. Nezastávam sa ich. Ide o poi…
KMX 03.07.2022 16:28
KMX
Napíšu to takto: je mi jedno, jestli je Intel gigant a AMD trpajzlík. V současné době má Intel jeden… nový
touchwood 04.07.2022 20:48
touchwood
Dodnes mi funguje ABIT IT5H na kterém jsem stavěl. Je to dobrých 25 let. Držím muzeum... poslední
ST 04.07.2022 22:40
ST

Práve preto som na to reagoval pretože ja zase nemám rád ak niekto bez podložených reálnych dôvodov niečo odsudzuje. ASUS nie je dokonalý, to nie je žiadny výrobca. Chcel som ale nejaký reálny dôvod prečo odsudzuje tohto výrobcu celkovo naprieč celým spektrom všetkých komponentov. Ja napríklad nemám rád obchod alza a aj tak tam pravidelne nakupujem. Tovar zvyčajne za najlepšiu cenu na trhu prípadne cenu dorovnajú a doručenie v priemere do dvoch dní tak prečo kupovať inde za vyššiu cenu a s dlhším časom dodania tovaru? Chcem tým povedať že treba byť nestranný. Ľudia preferujú alebo odsudzujú rôzne veci na základe skúseností čo je rozumné ale všetko má svoje hranice a treba rozmýšľať. Čo platí dnes, zajtra už nemusí. Koľko ľudí nenávidí Apple a pritom je to jedna z najúspešnejších firiem sveta. ASUS je taktiež gigant a sú tam kde sú vďaka tomu že vyrábajú šmejdy? Máš pravdu že INTEL má teraz ťažké obdobie a aktuálne je lepšia voľba procesor od AMD ale ono sa to za nejaký čas znova otočí. Preferovať dlhodobo nemá zmysel. Žijeme vo svete kde zvíťazí ten kto sa rýchlo dokáže niečo nové naučiť, odnaučiť a znova naučiť.

Ja nepreferujem dlhodobo žiadneho výrobcu, ani ASUS ani žiadneho iného. Nezastávam sa ich. Ide o pointu ako sa treba dívať na tieto veci. Pozri sa na tie spoločnosti z globálneho hľadiska:
https://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Micro_Devices
https://en.wikipedia.org/wiki/Intel
INTEL je gigant a AMD je navzdory nedávnym úspechom stále slabý hráč. Môže sa to otočiť ale je to záležitosť dekád. Aktuálne sa skôr dá očakávať že v priebehu ďalších rokov príde INTEL s lepším nm procesom, spotrebou a výkonom. Aby si to znova niekto zle nevyložil že som fanúšik jednej strany tak nie. Aktuálne sa viac vyplatí AMD strana ktorá ponúka vo viacerých ohľadoch lepší procesor.

Napíšu to takto: je mi jedno, jestli je Intel gigant a AMD trpajzlík. V současné době má Intel jeden jediný (a ještě lowendový) konkurenceschopný procesor, takže celkem logicky nakupuju AMD. Až bude Intel po všech stránkách lepší, budu dělat zase tuhle platformu (jako jsem postavil spoustu systémů na skvělém Sandy Bridge). Tím je vše dáno a nemá smysl nad tím filozofovat.

Co se Asusu týká, roky zkušeností mě utvrdily v tom, že Asus a Gigabyte dělat nehodlám. Asus proto, že se dal na frikulínskou OC dráhu, které podřídil stabilitu a GB proto, že to jsou absolutní břídilové, kteří neumí BIOSy (a spoustu dalších věcí). MSI je pak jednooký králem (ale jejich desky většinou spolehlivě fungují) a Asrock beru u specifických věcí (např. desky s integrovaným DC-DC měničem, kde ostatní mají kulové s přehazovačkou). Pokaždé, když jsem se výše uvedené zásadě zpronevěřil, tak to byl problém, dříve či později. Nejlepší desky všech dob byly Abit, až do té jejich poslední patálie s USB-only deskami, načež po zásluze zkrachovali. :-D Ale to už bude tak 20 let. :-D Můžete s tím nesouhlasit, můžete vynášet Aušus do nebes, ale to je asi tak vše, co s tím můžete dělat. ]:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru