Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rtx 3070ti Phoenix - hučí ventilátor

Zdravím,

Koupil jsem z druhé ruky výše zmíněnou GPU.

Je stará 5 měsíců, těžilo se na ní.

Hučí jako prase, teploty okolo 90° při hře, jinak hučí hned po zapnutí.

Zkusit přepastovat, nebo rovnou uplatnit záruku na výrobek?

Máte s tím někdo zkušenosti?

Díky

Změna předmětu, původně: Rtx 3070ti Phoenix (host)

Předmět Autor Datum
Je náročné v tomto poradiť ak sa nevyznáš ako to má zhruba fungovať správne. Výrobca chladiča je z t…
KMX 22.07.2022 17:15
KMX
je možné, že máš na té grafice flashnutý bios, to ti měl prodávající říct. v gpu-z snad vyčteš, co j…
lední brtník 22.07.2022 18:43
lední brtník
Tahle? Po zapnuti je zcela ticha, kdyz se hraje, teploty se zvednou, tak hlucna je. Nevim, jaka hra…
RedMaX 22.07.2022 18:59
RedMaX
Apex Legends na plný - otáčky klidně 4000 RPM a drží to pod 90 - 85, chvílema to spadne a rpm kolem…
jaroboss 22.07.2022 22:50
jaroboss
Takže grafika má údajne záruku alebo má záruku? Faktúru z obchodu o nákupe si mal od neho pýtať hneď…
KMX 23.07.2022 05:36
KMX
Jak pise KMX, bud se v te grafice budes vrtat nebo ji budes reklamovat, ale pokud se v ni budes nejp…
RedMaX 23.07.2022 07:50
RedMaX
Děkuji pánové, no, vrtat se v ní nechci, to je až krajní případ, protože přesně toho se obávám, že…
jaroboss 23.07.2022 09:36
jaroboss
Do budúcna ak chceš tichú grafiku tak sa oplatí vyberať určité značky respektíve aj konkrétne série.…
KMX 23.07.2022 11:26
KMX
súhlasím, odkedy som kúpil tú svoju rtx 3090 čo je od msi tak tam teploty pri plnej záťaži sa nedost…
Lorenzo 23.07.2022 13:01
Lorenzo
Mam to naopak, MSI grafiky neberu, Ventus je sunt a Gaming jsou zbytecne drahe, treba u NVidie u vys…
RedMaX 23.07.2022 16:29
RedMaX
u vyssich modelu maji zbytecne 3x8PIN, kdyz staci 2x8PIN atp. Tohle uzivatel musi zbytecne v te cene…
Lorenzo 23.07.2022 16:38
Lorenzo
TDP: RTX 3090 = 350W RTX 3080 = 320W U obou ma MSI 3x8PIN, jini vyrobci umi obvykle aspon v nejake…
RedMaX 23.07.2022 17:49
RedMaX
Je to vec názoru. Ak ti vadí jeden PIN navyše tak nie je o čom a preferuj to čo ti vyhovuje. Berme d…
KMX 23.07.2022 18:02
KMX
Souhlas. Ja navic nerikam, ze je MSI spatne, ale ze je drahe. Sice se za tou cenou skryva pridana ho…
RedMaX 23.07.2022 18:07
RedMaX
Ono záleží aj akú grafiku od msi kúpi :) podľa toho je hlučnosť Ja msi používam už roky a žiadne pro… poslední
Grac 23.07.2022 18:12
Grac

Je náročné v tomto poradiť ak sa nevyznáš ako to má zhruba fungovať správne. Výrobca chladiča je z tých lacnejších/horších čiže si na hlučnosť sťažovať nemôžeš ale zahrievať až na 90C by sa v dobre chladenej skrinke nemala. Odnes to do najbližšieho PC servisu s tým že to majú len diagnostikovať. Podľa toho čo povedia a ak máš v záruke tak môžeš to potom odoslať na reklamáciu. Za bežných okolností v TOP záťaži nemôžeš chcieť aby bola grafika nehlučná. Také niečo môžeš dosiahnuť len s custom vodným chladením pre CPU/GPU.
Pozri si temp v hrách https://www.youtube.com/watch?v=wRd7fiycT8Q - čiže max 75C ale ťažko povedať v akých podmienkach to bolo... Z mojich skúsenosti sú lacnejšie grafiky od tých horších výrobcov proste hlučné. Niekedy je to fakt ako lietadlo a to aj pri nižších otáčkach. Ak to predávajú za najnižšiu cenu tak šetriť sa niekde musí.

je možné, že máš na té grafice flashnutý bios, to ti měl prodávající říct. v gpu-z snad vyčteš, co je tam za bios.

co s tím, jestli je to flashnuté? nějaké pařanské fórum.
protože prodávající těžař se na tebe nejspíš vykašle. fakturu na svoje jméno asi nemáš, tak nevím jak by se k případné reklamaci stavěl prodejce.
to je zas kšeft.

Tahle?

Po zapnuti je zcela ticha, kdyz se hraje, teploty se zvednou, tak hlucna je. Nevim, jaka hra a na jake nastaveni, ale 90 stupnu je dost.

Jestli reklamovat je tezke rici. Nevim za kolik byla, muze tam byt BIOS urceny na tezbu, budes to muset preflashovat. A co se tyka prepastovani, mnohem pravdepodobnejsi je, ze by to chtelo cely novy chladic nebo aspon nove ventilatory.

Apex Legends na plný - otáčky klidně 4000 RPM a drží to pod 90 - 85, chvílema to spadne a rpm kolem 2500 - 75-80 teplota. Tak teda asi v pondělí na diagnostiku, popřípadě přepastovat pokud to doporučí a jinak sehnat kupní smlouvu na gpu od prodejce a reklamovat - co myslíte? Napadá vás lepší postup?

Takže grafika má údajne záruku alebo má záruku? Faktúru z obchodu o nákupe si mal od neho pýtať hneď pri predaji. Čo viem tak je jedno aké meno je na faktúre. Ak máš faktúru na produkt a aj daný produkt tak to môžeš normálne odoslať v danej záruke tomu obchodu a oni to reklamujú. Lenže záruku strácaš aj bola otvárana za účelom prepastovania. A nie som si istý ale aj BIOS pre ťaženie je možno strata záruky. O tomto ťa mal informovať predávajúci čo za BIOS tam nechal... Pozri za diagnostiku zvyčajne ani nič nepýtajú čiže skús a uvidíš...

Do budúcna ak chceš tichú grafiku tak sa oplatí vyberať určité značky respektíve aj konkrétne série. Mne sa najviac osvedčili v tomto ohľade MSI zo série GAMING X/Z. Netestoval som to presne ako v porovnaní s ostatnými ale určite sú z tých tichších ak nie úplne najtichšie. Najhoršie v tomto čo mám skúsenosť je výrobca Sapphire. To sú vrtuľníky... Ten chladiaci výkon je zvyčajne veľmi podobný naprieč výrobcami a samotný základ NVIDIA/AMD je proste vždy ten istý, rozdiely sú tam tiež minimálne podľa toho jak si to výrobca nataktuje/nastaví...Lenže hlučnosť je to čo sa veľmi líši. Niekto povie že sa pripláca za značku. Možno v nejakej miere áno ale ide tam aj o kvalitu použitých ventilátorov a chladiča.

Mam to naopak, MSI grafiky neberu, Ventus je sunt a Gaming jsou zbytecne drahe, treba u NVidie u vyssich modelu maji zbytecne 3x8PIN, kdyz staci 2x8PIN atp. Tohle uzivatel musi zbytecne v te cene platit.

Ze jsou v zatezi tissi (kvalitni ventilatory) je ale pravda, jenze za ten priplatek mi to nestoji, GTX1080 jsem mel od Gainwardu, RTX3080 mam od Inno3D, oboji je podobne hlucne, ale myslim, ze i pro lidi, kteri nehraji ve sluchatkach jako ja, by se to v pohode dalo. Ja s tim nemam problem zadny diky tem sluchatkum.

Sapphire jsem nemel rad, protoze to byly takove pojeby a tak jsem se jim vyhybal. V posledni dobe fanousci AMD tvrdili, jak je Sapphire skvela znacka, tak jsem si rikal, ze se treba zlepsili, ale ted jsem videl nekolik odejitych grafik a vsechny to byly Sapphire, tak si myslim, ze se nezlepsili a ze je to porad stejny ojeb.

TDP:

RTX 3090 = 350W
RTX 3080 = 320W

U obou ma MSI 3x8PIN, jini vyrobci umi obvykle aspon v nejakem modelu 2x8PIN. Pritom samotny 8PIN umi 150W a z desky se da brat 75W. To mas u 2x8PIN az 375W.
Da se to pochopit u RTX 3090 kvuli pretaktovani, ale u RTX3080 je to proste zbytecnost, ktera kartu prodrazuje.

Je to vec názoru. Ak ti vadí jeden PIN navyše tak nie je o čom a preferuj to čo ti vyhovuje. Berme do úvahy tiež že čo platilo a platí dnes nebude platiť naveky. MSI séria GAMING X/Z sú podarené už niekoľko rokov no a samozrejme sú aj iné od iných výrobcov ktoré sú dobré. Lenže neplatí že sa to nemôže zmeniť. Dajme tomu príde rok a MSI vydá znova novú grafiku a bude to ešte horšie ako vrtuľníky od Sapphire. Nepravdepodobné ale nemožné to nie je. Čo také vreckové bomby od Samsungu? Nikto nečakal a predsa im to začalo trieskať vo vreckách... Čo si budeme klamať toto je marketing ktorý je súčasťou trhu. Ľudia sa spoľahnú na kvalitu a potom príde podraz zo strany výrobcu. Ušetria na výrobe a zarobia pretože ľudia to nakúpia v domnienke kvality.

Souhlas. Ja navic nerikam, ze je MSI spatne, ale ze je drahe. Sice se za tou cenou skryva pridana hodnota, ale je otazka, jestli je vlastne vyuzitelna. Muj nazor je, ze existuji jine znacky, ktere maji pomer ceny a kvality provedeni lepsi. Proste jsou o trochu horsi, ale o dost levnejsi. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru