Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem L2TP VPN problém s připojením

Zdarvím,
koupil jsem si nový pracovní PC a potřebuji se připojit na VPN do práce, jenomže aktualizace která dříve šla odstranit "KB5009543" tak už ji nemám ve stažených ani v seznamu aktualizací. čili ji nemůžu odstranit a zakázat ve WIN upgradu. Je to součástí nějakého balíčku který se stáhne při aktivaci nového WIN.
Chtěl bych poprosit o radu jak udělat Down Grade nebo jak zprovoznit VPN abych se mohl normálně jako člověk připojit na server v práci.
Chybová hláška viz. FOTO mA-TlHNowHHQ
Už si nevím rady, všechny rady co jsem našel na Internetu, tak nepomohli, třeba se tu najde někdo chytřejší co by mi dokázal pomoci.

Windows 10, 64bit

Dík za Radu
S pozdravem J.J.

Předmět Autor Datum
https://www.minitool.com/news/microsoft-fixes-windows-update-vpn-problem.html
lední brtník 22.07.2022 23:48
lední brtník
Bohužel mi to nepomohlo, ani jedna z aktualizací které to nabízí tak mi nejde aplikovat na můj WIN.…
Dr.Donald 23.07.2022 10:54
Dr.Donald
Jak, ani jedna ??? Pro každou verzi je jen jedna :-)
dsa 23.07.2022 13:25
dsa
samozdřejmě jsem zkoušel verzi která bx měla být pro mě, jenže ta nešla nainstalovat. Tak jsem zkusi…
Dr.Donald 23.07.2022 14:58
Dr.Donald
A preco nepoziadas o pomoc firemneho IT? Bez pristupu na server je tazsie diagnostikovat problem, mo…
fleg 23.07.2022 16:05
fleg
ikdyž to zní absurdně :D tak je jednodušší to zprovoznit takto :-D
Dr.Donald 23.07.2022 16:07
Dr.Donald
Praveze nie je. taketo veci som ako spravca riesil uz velakrat a mam pripravene okrem l2p/ipsec vzdy…
fleg 24.07.2022 10:13
fleg
Náš IT není zrovna moc zdatný, proto říkám že je snažší to opravit, ale pod víkendu pokusů, omylů a…
Dr.Donald 25.07.2022 11:10
Dr.Donald
Kazde spojenie sa da prelomit. ved zranitelnost uz bola aj v samotnom TCP/IP, takze bolo uplne jedno…
fleg 25.07.2022 11:33
fleg
Samozdřejmě že máme server postavený na Raidu, a každý měsíc zálohujeme na 2 různé disky. pro případ… poslední
Dr.Donald 25.07.2022 12:12
Dr.Donald

samozdřejmě jsem zkoušel verzi která bx měla být pro mě, jenže ta nešla nainstalovat. Tak jsem zkusil stahnout všechny ostatní, už si opravdu nevím rady tak jsem se pokusil chytit stébla. Bohužel jsem při tom Aktualizoval WiN 10 na WIN 11 :-D s najivním pocitem že to pomůže. Tak jsem zkusil i aktualizaci na WIN 11, taky mi nejde spustit.

Edit. pokud by se někdo opravdu nudil a chtěl mi pomoct, tak by to mohl zkusit přes teamweaver. Pokud vas nenapadne nějaké dalaší, jiné řešení (PS třeba jsem jen neschopný) :-D

Náš IT není zrovna moc zdatný, proto říkám že je snažší to opravit, ale pod víkendu pokusů, omylů a rejpání se v registrech asi musím souhlasit že bude lepší ho donutit udělat jiný způsob/rozhraní, přípojení se přes VPN.
Jen bych měl jen jednu otázku, je pří těch ostatních způsobech připojení VPN nějaké bezpečnostní riziko ? jelikož je to přístup do firemní databáze, a přijít o data by znamenalo zavření firmy. Certifikáty, normy a jiný papíry kvůli čojce, už by jsme nedokázali tak snadno sehnat. A stálo by nás to hrozný miliony :-) Tak hlavní otázka je bezpečnost, a potom jestli by jste neměli TIP nebo radu pro našeho IT jak se to dělá :-D PS vím že to na Netu nekde bude, ale když už se tu oi tom bavíme tak to bude supr :-)

Kazde spojenie sa da prelomit. ved zranitelnost uz bola aj v samotnom TCP/IP, takze bolo uplne jedno ake spojenie si mal.
Co sa tyka bezpecnosti tak najmenej bezpecne je samorejme pptp, potom l2tp/ipsec a najbezpecnejsie z bezne dostupnych bude openvpn.
Lenze pptp/l2to mas priamo v oknach, nepotrebujes nic riesit, pri openvpn musis isntalovat klienta a distribuovat certifikaty klientom, takze sa vyzaduje zasah na ich pc.
Prist o data znamena co? Pretoze pokial zsifrovat urcite mate zalohu, takze po zasifrovani si ich jednoducho obnovite zo zalohy.
Ak nie tak data nie su dolezite.
ja osobne sa nebojim ani pptp spojeni, akoze hacknut sa to da, ale vyzaduje si to iste podmienky a zdaleka to nie je take trivialne ako to ukazuju vo filmoch;o).
A je lahsie hacknut samotny OS ako skusat sa po ceste naburat do sifrovaneho tunela.

Samozdřejmě že máme server postavený na Raidu, a každý měsíc zálohujeme na 2 různé disky. pro případ že by nám chtěl někdo poslat ten krásný Virus, který nikdo neví jak odstranit, pokud jim člověk nepošlo určitý obnos peněz. Takže je pravda že pokud by nás někdo napadnul, tak máme měsíc z5 data, byl by to opruz ale s tím už se dá pracovat.
OpenVPN zní dobře, a vypadá to i jednoduše, v podstatě stačí Program na PC/NTB a "spojit" se se serverem v práci. Ale i tak se bude muset server přizpůsobit jinému způsobu připojení jestli to dobře chápu. a člověk nebude mít složku přímo v prohlížeči.

PPTP jsem zase na druhou stranu koukal že je Rychlejší, ale méně bezpečné. Ale v principu to funguje stejně jak L2TP. což by bylo lepší než zasahovat do PC programem, a stahovat externisty na firmu a instalovat jim to tam, do toho bych se musel zapojit i já :-D

Musíme to probrat na poradě, až nebudu mít Covid, do tédoby jim to aspon budu moct trochu nasdudovat :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru