Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dešifrování souborů .vvew po napadení počítače virem/malwarem

Ne, nic jsem neinstaloval, nestahoval a navíc mám antivirus

Tak to potom ani nepoužívaš internet? Ale veď ten AV si musel stiahnuť. Niekto tu už spomínal práva OS. Mal by si mať nastavené najprísnejšie práva, čiže nech sa ti zobrazuje neustále okno s žiadosťou ak sa majú vykonať zásadné zmeny v OS alebo nejaké spustenia. Nie si vedomý ohľadom SW výbavy tvojho systému, nevieš správne identifikovať čo je bezpečné, čo je pochybné... To si myslíš že ten AV je bezpečný? Samotná podstata tohto typu SW je zlá. To isté automatizátory, čističe, boostre a ine pioviny. Mimochodom ani samotný OS nie je bezpečný. MS je dlhé roky pochybná firma, ruku do ohna by som za ich produkt nedal. Ich kód je uzatvorený, nikto netuší čo tam je, vlastne ani samotný pracovníci nevedia pretože je to tak rozsiahly a rozosratý systém...

Přeinstalování systému mi absolutně nepomůže v dešifrování a obnovení dat (navíc virus a malware jsem už dávno odstranil z počítače)

Všetky fyzické disky treba 100% sformátovať a odinicializovať ideálne cez CMD pri novej inštalácii OS. Kde máš istotu že si ho odstránil? Je nemožné to potvrdiť. Nikdy si nebudeš mohol byť istý. Jediná istota je 100% zmazanie všetkých dát a nahodiť to z neskompromitovaného systému. V nabúranom OS by som ani len bootovaciu flešku nerobil. Taktiež by som tam nezapájal ďalšie disky. Ten systém je nebezpečný.

3. Obnovit data ze zálohy? Myšleno jak? Já měl disk se zálohou k PC právě připojen, neboť jsem s ním pracoval a ona data jsem na něj během dvou dnů přesouval!

Záloha je záloha. Nemáš s ňou aktívne a dlhodobo pracovať. Ak máš extrémne cenné dáta tak si naštuduj pravidlá zálohovania. Ak si pracoval s ext.HDD tak je to rozširujúca kapacita a nie záloha. Ja mám zálohu len čisto na zálohu a úplne najcennejšie dáta ktoré nežerú až toľko kapacity mám ešte na zopár ďalších lokáciách.

A ze zálohy myslíte jakože jak? MOJE DATA MAJÍ KOMPLETNĚ VELIKOST TŘÍ 3TB DISKŮ - TO ZNAMENÁ, ŽE MÁM NĚKDE ZÁLOHOVAT VŠECH 9TB JEŠTĚ NĚKDE JINDE? Poměrně nereálné. Navíc na jednom disku byla právě ona záloha všech dat, tento disk byl právě ale k PC také připojen, takže i zálohovaná data byla samozřejmě rovněž dešifrována!!!! O jaké záloze nebo radě „obnovit data ze zálohy“ tedy vlastně mluvíme?

Ak sú tie dáta cenné tak to je pre teba taký problém kúpiť zálohovacie ext.HDD? Zase až tak obrovské kapacity to nie sú. Neviem čo všetko si skúšal na dešifrovanie ale ak raz nemáš kľúč tak smola. Inak tie dáta sú šifrované nie dešifrované. Ja som už o dáta prišiel, je to síce ťažké prijať ale ak sú preč už nič nespravíš. Zmier sa s tým a hlavne sa pouč do budúcna.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny