Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aktualizace zřejmě může za neschopnost systému nabootovat

Zdravím,

nevím, jestli to bude souviset, ale řešil jsem, že nemohu nainstalovat aktualizaci, vždy to failnulo (viz první screen). A to je už X měsíců, takže počítám, že víc aktualizací nemám, ale ono mi to krom této jedné neukáže nic.

ALE něco se od tohoto řešení, co jsem asi udělal a restaroval pc (nevím které - co jsem vygooglil), tak se to nainstalovalo a chtěl PC restart. Potreboval jsem pracovat, ale řekl jsem si, že to restartnu rychle. No, a pc už nenaběhl. Maximálně bios a tak furt dokola po vypnutí nebo restartu.

Prvně to ukázalo ty modré obrazovky, viz screeny. Pak jsem se snažil obnovu skrz instalacni USB, ale to nemohlo nic opravit. Tak jsem zkoušel z netu nějaké věci do příkazového řádku, ale to taky nepomohlo. Restaroval a vypnul jsem to X krát, a po hodině jsem to vypnul a šel spát, protože jsem s tím nehnul. Google ukázal, že chyba značí nějaky digitalni podpis čehosi.
Tak než jsem to vypnul jsem dal odinstalovat poslední aktualizaci, což bylo evidentní, jelikož byla jediná z toho momentu, kdy se to stalo, ale to taky nepomohlo. Potom jsem zkušil skrz tu obnovu i bod obnovení do času před restartem...taky nic.

ALE ráno jsem po třetím restartu z nějakého duvodu jen v Biosu změnil secure boot disabled a jako hlavní muj SSD (byl defaultně, ale bez názvu mého disku, ted jsem ho vybral ze seznamu), a najednou naběhl a potom ukázal, že obnova do bodu obnovení proběhla uspěšně. Takže se něco povedlo. Jak a co nevím. Vše je ve screenech.

Ted mam možnost instalovat aktualizace 3, ale já se obávám, že po restartu to udělá tu stejnou paseku. Co ted? (Momentálně zálohuji poslednich 50gb na cloud, kdybych to musel reinstalovat a vyřešit všechny problémy...)

Díky za každou radu.

Přílohy tady:
[neely_10.png]

[po_akt10.jpg]

[repair10.jpg]

[whatsa15.jpg]

[whatsa14.jpg]

Tak ted nevím, jestli aktualizace isntalovat znovu, ale nebudu vědět, která to způsobí, jestli vůbec a předtím to byla náhoda.

Předmět Autor Datum
Reinstall ... a Secure Boot nech zapnutý. Všechno originál z MS má správné digitální podpisy. poslední
dsa 30.07.2022 12:40
dsa

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru