Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Maximální ochrana proti ransomware při zálohování na ext. disk

Podle toho popisu z linku od HPET je Sandbox určen k tomu, aby se v něm spouštěly podezřelé aplikace a on před jejich důsledky chránil běžící systém. (Což jak známo nedělá úplně dokonale.)
Pokud je ovšem běžící systém napaden, tak mu nic nebrání napadnout i Sandbox, který pak bude při spuštění dělat cokoli mu virus přikáže - Sandbox není ani určen, ani koncipován, na ochranu sanboxovaného systému před hlavním systémem. (Navíc, pokud jde opravdu o "lehky desktop" jak tvrdíten odkaz, tak pro většinu svých potřeb bude používat (možná už dávno infikované) služby hlavního systému. Čili pokud něco v Sandboxu zkusí udělat něco s diskem, tak se použijí služby Sandboxu k vyvolání služeb systému ke způsobení akce. Pokud je cokoli z toho napadeno, je napadena celá akce.)

Jinými slovy - na napadeném systému ti Sandbox už nepomůže (a ani se o to nebude snažit), protože používá právě ten napadený systém.

(No a pak je tu ještě otázka důvěry ve spolehlivou a bezpečnou funkci něčeho, od čeho nemáš zdroják, nesmíš zjišťovat, jak to přesně funguje a tyto věci ví jen nějací lidé od cizí firmy z cizí země, kteří o nich nesmí mluvit a ta firma za případně způsobené škody samozřejmě nezodpovídá ... přičemž víš, že stávající kód má bezpečnostní díry, ale nesmíš je ani ty, ani nikdo jiný zkoumat, natož opravit ...)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny