Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr telefonu

Jj, Microsoft mel dobre naslapnuto, jenze udelal zasadni strategickou chybu a predcasne z oboru mobilnich operacnich systemu vystoupil. Soucasny CEO Microsoftu navic neni ochoten chybu priznat a zkusit to risknout jeste jednou. Skoda. Ale tak tu dobu si snad jeste vsichni pamatujeme, Microsoftu se nedarilo a i na poli desktopovych OS byl kritizovan za nezvladnute rozhrani Windows 8 a misto aby udelal potrebne zmeny, radeji MS cely mobilni OS skrtnul. Bylo to nepochopitelne a spatne rozhodnuti, ale stalo se.

Ja veril i Canonicalu, ze dotahne do konce sve Ubuntu Touch, ktere take vypadalo dost pouzitelne, ale vyvoj byl drazsi nez si predstavovali, zalekli se uspechu Androidu a take to vzdali. Zadny dalsi projekt uz neuspel vcetne finskeho SailfishOS, ktery navazoval na puvodni system Nokii. A kdyz jsem u te Nokie, tak se muzeme vratit zpet k MS, protoze jejim nezvladnutym prevzetim ze strany MS to cele zacalo.

Vysledky dnes vidime kazdy, chybi konkurence, trh ma rozdeleny Apple a Google a nikdo jiny uz nema sanci. V tomto ohledu je teda smesne, kdyz nejaky poblazneny uzivatel obcas prijde s navrhem nebrat cinske androidi telefony, ktery stejne nic neresi. Je uplne jedno, jaky ma clovek Android, duveru, ze z nej neutecou data, nemuze mit u zadneho. Doporucit mohu jedine, vybirat podle vybavenosti telefonu a ceny, ohlizet se na znacku nema zadny smysl. Kazda ma povedenejsi modely a modely telefonu, ktere se uplne nepovedly. Bohuzel se ale situace spise zhorsuje. Napriklad pred par lety prisel i do mobilni oblasti rychly radic USB3.0 na prenos dat a vypadalo to, ze se stane standardem. Dneska? Nemaji ho uz ani highend telefony za 20 tisic a jsou zpet na 20 let starem USB2.0 s tim, ze pokud chce uzivatel prenaset data, ma na to jit bezdratove. Ach jo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny