Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HUB pro MacBook

Zdravím, měl bych dotaz. Mám v plánu kupovat Macbook Air M2, a z důvodu absence USB-A a HDMI portů budu dokupovat HUB. Chtěl bych se zeptat na nějaké doporučení. Jelikož když jsem po nich koukal tak u většiny se v hodnocení zmiňovalo, že nefunguje přenos obrazu do monitoru přes HDMI, u některých zas nefungoval internet přes RJ45 atd. Tak jestli nemá někdo zkušenosti s nějakým HUBem co fakt pobere bez problému vše a je funkční. (Nemusí mít port pro internet).
Díky a přeji hezký zbytek dne :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud tam je HDMI a ethernet, tak se nejedná o USB hub, ale o USB dokovací stanici. A jestli bude fu…
touchwood 10.08.2022 07:10
touchwood
Me zas nepripadne normalni, nebrat Mac jenom proto, ze mu chybi nejake dirky. Da se to prece resit o…
MaSo 10.08.2022 09:40
MaSo
A jak to teda děláš, taháš ocásky sebou? Nebo máš domácí a cestovní? Jak poznáš dopředu, že konkrétn…
touchwood 10.08.2022 10:16
touchwood
ocasky si hodis do tasky na notebook spolu s nabijackou, ci? PS ake ocasky si mal na c64? ja pokial…
fallon (Nereg.) 10.08.2022 10:36
fallon (Nereg.)
Aha, myslíš všechny ocásky? A pak je zassembluješ jako O.J. Simpson protiletadlový kanon v Bláznivé…
touchwood 10.08.2022 10:53
touchwood
tak ono tych ocaskov nie je vela, az jeden - https://www.apple.com/shop/product/MUF82AM/A/usb-c-digi…
fallon (Nereg.) 10.08.2022 10:59
fallon (Nereg.)
Pro mě i počet = 1 je příliš mnoho. A není to jen u Maců, tuhle úchylku má v poslední době i Dell. nový
touchwood 10.08.2022 20:33
touchwood
A kolik toho potrebujes pripojovat na cestach? Appli myska je bezdrat, klavesnice taky (tu ale ani n…
MaSo 10.08.2022 11:14
MaSo
Tak docela dost. Základ je ethernet, pak standardní sériový port (dnes už integrovaný do USB A), HDM… nový
touchwood 10.08.2022 18:19
touchwood
Takze vidis, ze to je silne individualni. Ja tyhle veci nepotreboju skoro vubec. Za to mi Mac nabizi… nový
MaSo 10.08.2022 18:40
MaSo
Jo, používá, třeba Unifying od Logitechu. Mám přes něj připojenou myš i klávesnici. Bluetooth není u… nový
host 10.08.2022 19:02
host
Hlavně BT funguje jen v tom jednom OS, kde to máš spárované. Proprietární USB čurapajzl chodí všude,… nový
touchwood 10.08.2022 20:18
touchwood
Už jsem to psal - připadá mi to nepraktické a hloupé, ale nikde netvrdím, že můj pohled je ten jedin… nový
touchwood 10.08.2022 20:31
touchwood
Pardon za část odpovědi mimo téma, zrovna u ARMových Maců tu volbu dost chápu, neodsuzuj hned, co js…
Potkan007 10.08.2022 11:15
Potkan007
Macy máme v práci, a práce s tím je za trest, ostatně tak jak to vždycky bývalo. Už to sice nepadá j… nový
touchwood 10.08.2022 18:27
touchwood
To lidem, co znají Macbooky jen z obrázku, nevysvetlis... Kvalitní konstrukce, top displej, top tou… nový
sharkjdd 10.08.2022 21:33
sharkjdd
Ahoj používám na svém macbook air s M1 čipem verbatim https://www.czc.cz/verbatim-usb-c-multiport-hu… poslední
pinda28pinda 11.08.2022 00:12
pinda28pinda

Pokud tam je HDMI a ethernet, tak se nejedná o USB hub, ale o USB dokovací stanici. A jestli bude fungovat s mackem, to je otázka toho, zda má macek v jádře ovladače pro hardware obsažený v doku.

Apropos, proč chceš macka, když neumí připojit to co potřebuješ a musíš to řešit nějakým vocáskem? Připadne ti to normální?

A jak to teda děláš, taháš ocásky sebou? Nebo máš domácí a cestovní? Jak poznáš dopředu, že konkrétní ocásek budeš nebo nebudeš na cestě potřebovat? Docela mě to zajímá, protože mi to připadne dost komické a navýsost nepraktické.

P.S.: Dobu ocáskovou jsem si užil s C64 a Amigou a tak nějak jsem rád, že to skončilo.

Tak docela dost. Základ je ethernet, pak standardní sériový port (dnes už integrovaný do USB A), HDMI na projektor, nějaký ty flashky, přijímač na myšku, když už někde sedím dlouho a musím hodně jezdit myší.
Kromě flashek a sériového portu to mám všechno neustále zastrčené nebo stále k dispozici (ethernet+HDMI) a nemusím se o to starat.

Takze vidis, ze to je silne individualni. Ja tyhle veci nepotreboju skoro vubec. Za to mi Mac nabizi daleko lepsi stabilitu pri pri praci s hudebnim SW a nizsi latenci pri pripojeni MIDI controleru nebo externi zvukove karty. O tom by se mi na PC mohlo jen zdat. Takze radeji ozelim chybejici a pro me nepotrebne dirky...

BTW: Prijimac na mys je co? To se jeste pouziva? :-D

Už jsem to psal - připadá mi to nepraktické a hloupé, ale nikde netvrdím, že můj pohled je ten jediný správný. Lidi mají různé nároky - já jsem třeba extrémně náročný, ;-) takže různé frikulínské věci u mě moc šancí nemají.

A s tím BT, to se má tak - je to krásná věc, ale třeba právě u toho Macka trvá strašně dlouho, než se to přihlásí, takže například když máš šifrovaný disk (což je u nás povinným standardem), tak se u desktopových Macků stává, že se ti v preboot prostředí nepřihlásí myš, nebo klávesnice - a to buď vůbec, nebo musíš čekat pár desítek vteřin než se to umoudří. A pak to můžeš jen vypnout a zkusit štěstí znova, nebo si potupně připojit drátovou klofnu z PC, abys vůbec mohl zadat heslo a Macek začal startovat systém. Já vím, MIDI to má fakt skvělý, ale za tohle bych to fakt tím oknem prohodil, a to je jen jedna z mnoha annoyances, kterou tohle ďáblovo dílko má.

Pardon za část odpovědi mimo téma, zrovna u ARMových Maců tu volbu dost chápu, neodsuzuj hned, co jsi nezkusil. Fotím, programuju, občas potřebuju někde na cestách upravit fotky, sestříhat kratší video. Prošel jsem si přes ThinkPad X230, pak pár nezajímavých modelů. Někdy Windows, někdy Linux, poslední jsem používal Lenovo s Ryzenem 4500U a z něj přešel na Air M1. Ten Mac mě vyšel na stejné peníze, co stálo dva roky zpátky Lenovo s Windows. Má kovové tělo, pasivní chlazení, barevně věrnou obrazovku, víc výkonu, celodenní výdrž baterky aniž bych se omezoval, je tenčí, lehčí a i v zátěži úplně tichý. Nevěřil jsem, jak moc mi bude vadit, když se občas vrátím k tomu Lenovu s Ryzenem a co chvíli kvůli sebemenší zátěží zrychluje a zpomaluje větrák. Jen má Apple bohužel dost šílené příplatky za lepší konfiguraci, na tohle mi stačí základ 8G/256G, chovám se k němu jak k i9 12900K s 32 GB u stolního a nenarazil jsem na jakékoli výraznější zadýchání, náznak nedostatku paměti. Provozovat Windows na ARM architektuře je v dnešní době stále problematické, tohle funguje velice pěkně, z pohledu běžného uživatele bych vůbec nepoznal, že je něco jinak.

K dotazu, Mac se ukázal jako tolerantní k jakékoli redukci nebo dokovací stanici. Viděl jsem Delly, co odmítaly na neoriginální dokovací stanici používat síťovou kartu a zvukovku, to moje Lenovo odmítne poslat do dokovací stanice video výstup, pokud není originální asi za 5k. Mac mě ani jednou nevypekl, jakákoli dokovačka za 500 z Číny jede včetně HDMI, VGA, zvukovky, síťovky, čtečky karet. Požívám nějakou univerzální s nápisem "VAKO", pořídil jsem ji od kolegy s Dellem. Trochu se hřeje, ale ne že by pálila, funkčně bez problémů.

Macy máme v práci, a práce s tím je za trest, ostatně tak jak to vždycky bývalo. Už to sice nepadá jako přezrálé hrušky v dobách MacOS6-7.5, ale potíž je v tom neergonomickém náčiní, klávesnice a myš jsou fakt hrozné.

Zrovna nedávno jsem se vztekal u MBPro, tam je špatně úplně všechno, od toho debilního dotykového pásku po ty minimalistické USB-C konektory. Touchpad věc strašlivá, málem jsem to prohodil oknem jak to nešlo dobře ovládat! A ten těžkopádný a tupý OS, kde člověk kdejakou hovadinu musí řešit v shellu, ten tomu dává korunu.

Chápu, že to používáš jako lepší střižnu, fotobanku s fotolabem, proč ne. A Windows na ARMu? Proč, jaký by k tomu měl být důvod?

To lidem, co znají Macbooky jen z obrázku, nevysvetlis...

Kvalitní konstrukce, top displej, top touchpad a klávesnice (tady o parník. Kdo má jednou Maca, už prostě nenajde náhradu), rychlost, spolehlivost, jednoduchost.

No a s příchodem ARMu je reálný výkon asi 2x vyšší než konkurence s Windows, navíc s mnohem lepší vydrží a u Airu bez větráku. To konkurence dozene tak za 3 roky. Microsoft za 10.

A USB C? Právě kvůli ostatních výrobcům tento bordel v konektorech máme. Naštěstí už to pochopili i ostatní výrobci. Jinak se toho nezbavíme. Mám v batohu jednu redukci, ale čím dál víc firem má už USB c přímo v zasedací místnosti, takže je to teď tak 50:50.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru