Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Oplatí sa lacný soundbar do 100€?

PS: Jen k tomu blabolu ze kdyz je TV tenka ze ma nahovno zvuk. Tenka je podle toho, jaky pouziva panel (LCD/OLED) a podsviceni (Direct Led, Full Led, Edge Led, MicroLED etc), to nema absolutne nic spolecneho se zvukem.

Jasné že je hlavné podľa tohto tenká/hrubšia...OLED ako najlepší zobrazovací panel súčasnosti je zároveň aj ten najtenší, mne to popravde až lezie krkom pretože akákoľvek manipulácia je problém, mám 65" OLED a vždy je to taká neistota. Chcem ho čo najskôr hodiť na stenu pretože už len utrieť prach pod takouto TV je zážitok. Naproti tomu je bežný LCD odolný a nebál by som sa prenášať, montovať aj 65" LCD úplne sám. Ak je ale TV tenký a hoci výrobca spraví ten blok dole kde je integrovaný soundbar u drahších TV tak stále sú to pomerne malé meniče ktoré nespravia dobrý zvuk. Ja som nepočul ale mám známeho ktorý sa vyzná a počul aj soudbary za vyše 1000€ a vraj žiadna sláva. Bežný AVR+repro plného rozmeru strčia do vrecka akýkoľvek soudbar. Zvuk je čistá fyzika. Zákony ktoré platia všade a rovnako. Akustika v miestnosti tiež robí veľmi veľa, to veľa ľudí podcenuje. Prečo teda musí soudbar znieť zle? Pretože sa tam fyzicky ani nezmestí potrebný menič. Poďme to prirovnať k in-ear slúchadlám. Tie sú miniatúrne a aj tak znejú fenomenálne ak sú kvalitne spravené. Zrovnávame ale otvorenú a uzatvorenú akustiku. Obecne beriem soudbar ako dosť veľký bizár a teraz ho chcem kúpiť len pretože je ten zvuk ešte horší ako je myslím zdravé počúvať.
Nehovorím že ONKYO riešenie ktoré spomínaš znie zle. Určite to znie nadpriemerne dobre a nie je ani fér to porovnať s priestorovo žravým riešením AVR+repro. Tiež som už počul zázraky čo sa rozmerovo malých zvukových výstupov. Nikdy nezabudnem na zvuk z tabletu Samsung Galaxy Tab S5e kde je zvuk od AKG. Jasné že je to furt chrastítko ale na dané rozmery je to TOP čo som kedy počul u mobilov/tabletov. Dnes zrejme aj prekonané... Ani moja LG C1 nemá zlý zvuk. Niekto povie že to znie výborne a povedal by som že kdejaký bežný uživateľ to bude brať ako vpohode zvuk a nebude vidieť nutnosť dokupovať ext.repro.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny