Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Android TV - alternatíva pre app YouTube

Nazdar, pozná niekto fungujúcu a spoľahlivú alternatívu pre aplikáciu YouTube na systéme Android TV(android 9)? Na mobiloch vždy používam Vanced pretože funguje skvele rovnako ako oficiálna aplikácia. Funguje to samozrejme aj na Android TV ale problém je ovládanie, bez ext.klávesnice nepoužiteľné. Hľadám niečo čo bude fungovať ovládačom od TV.

Předmět Autor Datum
Vanced jeste funguje ? Jsem mel za to, ze byl ukončen a uz tak skvele nefunguje jak Youtube zmenil A…
HPET 23.08.2022 18:34
HPET
Vanced funguje. Áno bol ukončený a apk súbory nachádzajúce sa na dnešnom internete sa už nedajú pova…
KMX 23.08.2022 19:25
KMX
Predpokladam zr se chces vyhnout reklamam, od toho je tu Youtube Premium. Nebud skrt a bues mit vyre…
CalebCox 24.08.2022 10:58
CalebCox
No, já mu rozumím. Kdyby slo jen YT nereknu, ale reklamama je dnes s prominutím premrdano vsechno. T…
HPET 24.08.2022 16:46
HPET
Veľká vďaka za tvoj TIP! Stiahol som to z linku na github ktorý si dal. Nižšie je "latest stable", s…
KMX 24.08.2022 17:17
KMX
GitHub je oficialni repozitar te aplikace, tak co se tyce bezpeci vis ze pochazi primo od programato…
HPET 24.08.2022 19:51
HPET
Nic neni bezpecny na stoprocent, pokud si neprectes zdrojovy kod a sam si to nezbuildujes. Nicmene t…
RedMaX 24.08.2022 20:40
RedMaX
Jj, NewPipe je pro telefony fajný ;) Jsem na neho prave pred casem prešel ze zminovaneho Vanced. Ale…
HPET 24.08.2022 20:45
HPET
Pre TV s androidom je tvoj tip na SmartTubeNext dokonalý. Tam nemám čo riešiť pretože je to plne fun…
KMX 25.08.2022 15:44
KMX
Souhlas, napsal bych to pravdebodobne stejne. Jde o aplikaci ktera na zarizenich s OS AndroidTV nebo…
HPET 25.08.2022 16:31
HPET
Dik za vysvetlenie. Takže po prechode na API V4 môže Vanced prestať fungovať. Počítam s tým... Neber…
KMX 25.08.2022 19:37
KMX
NewPipe som si stiahol a nefunguje prehrávanie videa, UI je odlišné a zrejme sa tam nedá prihlásiť d… poslední
RedMaX 25.08.2022 21:12
RedMaX

Vanced funguje. Áno bol ukončený a apk súbory nachádzajúce sa na dnešnom internete sa už nedajú považovať za bezpečné. Oficiálny zdroj bol zrušený s ukončením ich činnosti na danom projekte. Ja mám apk zálohovaný ešte z času kedy bol Vanced s podporou. Čo znamená v praxi že YouTube zmenil API? Nie som programátor ak to má niečo s týmto... Ako bežný užívateľ ich služby som od ukončenia podpory pre Vanced nezaznamenal žiadne chyby a problémy vo Vanced. Všetko ide tak ako predtým. Na mobile absolútne bez problémov.

Vďaka za TIP na SmartTubeNext, skúsim a dám vedieť ako to funguje v Android TV.

No, já mu rozumím.
Kdyby slo jen YT nereknu, ale reklamama je dnes s prominutím premrdano vsechno.
Ted uz i na aplikaci pres kterou sleduji tv (Lepsi.tv) chce ted Prima 5€ priplatek kdych chces moznost pretocit reklamy, uz nevi jak by lidi vic otrhali o love smejdi.

Proto bych zazdny Premium cosi neplatil a tyto smejdy nepodporoval tečka.
(Jinak doma blokuji reklamy v celé siti od TV, PC, az po telefony pres Pihole a mam klid)

Veľká vďaka za tvoj TIP! Stiahol som to z linku na github ktorý si dal. Nižšie je "latest stable", stiahol som toto, hodil na USB kľúč a jednoducho to nainštaloval. Šlo to bez problémov a rýchlo. Ako správny paranoidný magor som ešte vypol dostupné povolenia pre túto aplikáciu, bol tam defaultne zapnutý mikrofón. Aplikácia vyzerá dobre, funkčne, moderne a hlavne ide ovládať diaľkovým ovládačom od TV. Šokovalo ma že je dostupná aj možnosť ovládať v mobilnej aplikácie YouTube cez ten kód som to normálne spároval a teraz môžem púšťať videá z mobilu priamo na obraz. Toto samozrejme funguje bez problémov ak sa bavíme o oficiálnej YouTube app v mobile a to isté oficiálna v TV. Lenže že to bude fungovať aj takto v tejto "vylepšenej" verzii, tak to ma podrž, výborné! Ani prihlasovať sa tam nemusím.

Ako je to vlastne s takýmito neoficiálnymi aplikáciami čo sa týka ich zdroja odkiaľ sťahovať?
Dal si link na github. Nie som programátor a úplne nechápem čo za web to presne je. Viem že sú tam kompletné zdrojové kódy čiže kompletný open-source pre daný SW. Ak teda sťahujem niečo z githubu tak je to 100% bezpečné?

Pre TV s androidom je tvoj tip na SmartTubeNext dokonalý. Tam nemám čo riešiť pretože je to plne funkčné. Som až prekvapený ako dobre to ide a taktiež UI je veľmi podarené.

V rámci normálneho mobilného androidu zatiaľ používam Vanced aj keď ukončili podporu. Ich Vanced Manager aplikácia stále funguje. Ak by aj prestala fungovať(sťahuje sa totiž odtiaľ microG a samotná aplikácia YouTube Vanced) tak mám zálohované aj samostatné tieto aplikácie. Výhodou Vanced je že nemá vlastné UI. Je to takmer dokonalá kópia originálneho YouTube, všetko stabilné, funkčné. Za roky používania bez jedinej chyby alebo pádu. Odbery sa dajú cez microG zdieľať s YouTubom používaným v desktope. Je ale pravda že bez podpory to nebude fungovať večne. Možno sú to mesiace, možno zopár rokov a nakoniec bude tá aplikácia nepoužiteľná. Dúfam do tej doby bude plnohodnotná náhrada. NewPipe som si stiahol a nefunguje prehrávanie videa, UI je odlišné a zrejme sa tam nedá prihlásiť do Google účtu, tiež nikde nevidím možnosť zdieľať/ovládať aplikáciu v TV. NewPipe ma nezaujalo.

Souhlas, napsal bych to pravdebodobne stejne.
Jde o aplikaci ktera na zarizenich s OS AndroidTV nebo samotnych televizich funguje bez problemu, je provedena jednoduse a prehledne, je rychla, poskytuje hodne voleb, podporuje codeky VP9, AVC etc az do 4K@60fps, podpora HDR.
Sam ji pouzivam a jsem spokojen.

Jak jsi zminoval to povolení pristupu k mikrofonu, neni duvod se znepokojovat, pristup k mikrofonu vyzaduje jen z duvodu moznosti hlasoveho vyhledavani.

No a co se tyce toho [API], jestli se o to zajimas se podivej kuprikaldu zde : YOUTUBE API V3 : https://developers.google.com/youtube/v3
Tady je ukazka codu, snipetu apd pro YT API V3 : https://developers.google.com/youtube/v3/docs/search
(a kdyz se vratime k tomu Vanced, tak jestli pouziva prikaze/kod/JSON treba tak jak to bylo v pripade API [V2] a kdyz Youtube prejde na API V4 ktera pozmeni strukturu tak ty prikaze uz nemusi fungovat, proto se muze stat, ze nektere funkce uz nebudou fungovat vubec, nebo tak jak by meli. Sak chapes ne)

Dik za vysvetlenie. Takže po prechode na API V4 môže Vanced prestať fungovať. Počítam s tým... Neberiem to ako problém. Dovtedy bude myslím na trhu nová vhodná alternatíva. Ja reklamy nenávidím a keďže nie som sám tak myslím že vždy bude možnosť blokovať reklamy. Kedysi u TV/rádio staníc to nešlo pretože ak raz bolo časové prerušenie reklamou tak je problém s tým vyje*** - stream je stream :-D

Prišla doba internetu a samozrejme reklamy tu máme ale už je tu možnosť. Ja sa niekedy strašne čudujem niektorým ľudom že normálne používajú internet s reklamami. Už len štatisticky si zoberme že hoci je možnosť ľahko a účinne reklamy odstrániť tak drvivá väčšina používateľov reklamy sleduje. Pozrel som si teraz že v CHROME add-on obchode sú blokovače reklám označené ako 10 000 000+ stiahnutí. Čiže koľko ľudí celosvetovo používa blocker? 100mil? Aj keby to bolo 500mil tak stále je to pomerne malé percento. Internet používa už prakticky celý svet. Google tvrdí že 5mld ľudí.

Ešte aj čiernu mačku vidím častejšie prebehnúť cez cestu ako vidím reklamu na internete. Umiernené, rozumné a neotravné reklamy ako sú napríklad na tomto webe teraz vpravo vidím pištoľníka - viem že je to reklama ale takéto niečo vlastne nepovažujem ani za reklamu v tom slova zmysle ako ju chápeme obecne.

NewPipe som si stiahol a nefunguje prehrávanie videa, UI je odlišné a zrejme sa tam nedá prihlásiť do Google účtu, tiež nikde nevidím možnosť zdieľať/ovládať aplikáciu v TV. NewPipe ma nezaujalo.

Jak píše HPET, je to spíš aplikace pro mobily, hlavně vynikajícně použitelná pro lidi, kteří nemají Google účet, protože ho ke svému běhu nevyžaduje. Samozřejmě, ve chvíli, kdy ti přihlašování do Googlu nedělá vrásky na čele, tak nebudeš cílovka té appky. Proč ti nefunguje přehrávání, netuším, mně to běhá ok.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru