Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SW Hádanka: Otevřete si bránu do země Zaslíbené? :-)

Vymyslel jsem malou SW hádanku, tak ji zkusím z dovolením otestovat na zdejším osazenstvu. Předpokládám, že to budete mít za 5 min hotové... ;-) Ještě bych chtěl poprosit ty z vás, pro které je tohle banalita, aby ostatním moc neradili. Kdyby to náhodou něšlo přidám nějaké hinty.

Před dávnými dobami existovala země, ve které nebylo ničeho zlého a každý měl všechno dostatek. Lidé a zvířata tam žili v dokonalé harmonii. Ta zem se jmenovala zem Zaslíbená. To se ale vůbec nelíbilo zlému čarodějovi WEPovi. Byl to čaroděj velmi zlý, už od pohledu vzbuzoval strach v lidských tvářích, z brady mu trčely 128 centimetrů dlouhé sytě černé vousy. Rozhold se, že tomu udělá přítrž. Vymazal tedy, mocným kouzlem zem Zaslíbenou z povrchu zemského a způsob, kterým by se jeho kouzlo dalo zrušit zanesl do pergamenu, který dobře ukryl ve svém sídle. Své tajemství si vzal s sebou i do hrobu.

Až v dnešní době, o mhoho tisíc let později, našli pracovníci firmy pro opravu kanalizací starodávný pergamen, když pracovali v místech, kde stával WEPův dům. Okamžitě přivolali archeologa, který potvrdil, že se jedná právě o WEPův pegramen. Uvedl takže, že podle legendy se musí kouzelná formule obsažená v pergramenu vyslovit v Síni dávných předků a ztracená země se opět zjeví. Jenom, že pergamen je psán starodavým jazykem, kterému dnes už nikdo nerozumí a navíc ještě v nějaké divné šifře. Rozluštíte jeho tajemství?

Hall of Fame

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny