Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem notebook

Pak bych se zaměřil i na výdrž baterky (předpokládám, že připojení k síti bude omezené).
O váhu bych neměl strach, dnešní notebooky jsou celkem lehké. Spíš bych hleděl, aby se vešel do tašky, takže 15" je tak akorát, ale třeba pokud budete dojíždět autobusem, možná by to chtělo menší (vlak je v pohodě). Na 17" si budete muset pořídit větší školní brašnu.
Jak náročné můžou být účetní programy nevím, samotné jádro bude nenáročné (však počítání je vlastnost počítači vlastní), ale horší to bude s tím bloatwarem okolo.

Já třeba po delším vybírání (a poradě se zkušenějšími kolegy) jsem vybral ze řady dell vostro 5515 (koukám, že už se neprodává https://www.alza.cz/dell-vostro-5581?dq=6591874&o=1 a neni to ještě ani rok). Ale já měl jiné požadavky, chtěl jsem na tom spouštět i náročnější výpočty (např. v Matlab/Simulink), tak jsem chtěl co nejvíc paměti (16 GB považuju za dost málo, ve stolním počítači mám 64, protože 32 nestačilo, ale víc jak 16 už šlo u notebooků do vysokých cen, ale předpokládal jsem, že nebudu pouštět na cestách ty nejsložitější modely a že to stačit bude), a taky slušné chlazení (jak mě kolegové upozornili, stalo se standardem pasivní chlazení a déle běžící výpočet by to nemuselo zvládnout). Taky jsem nechtěl tahat něco, co stojí 40 tisíc (i když bych je asi dostal, 40 by byl teda strop, aby to bylo DHM a ne investice), takže jem měl podobnou představu o rozpočtu. Na dané použití by měl stačit, akorát s tou baterkou nevim, ta vydrží zhruba 2-3 hodiny nenáročné práce (ale jen necelou hodinu plného zatížení), pokud neni ve škole možnost připojit se na elektriku, tak to nemusí stačit.

Mám k němu řadu výhrad, ale jinak jsou mé dojmy celkem dobré, neni to nic, s čím by se nedalo žít. Asi největší výhradou je windows10, vzhledem k tomu, že už několik let primárně používám linux, tak jsem si na spoustu naschválů windowsu už odvyknul, nehledě na nové naschvály, přidané v této původně poslední verzi jejich operačního systému. Taky jsou nějaké příjemné věci, třeba podsvícení klávesnice, nevím, jak jsem bez toho mohl předtím žít.

To jen pár slov, možná jsem to měl označit jako příspěvek mimo téma.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny