Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Diaľkový ovládač na PC

Pro raspberry používám airmouse. https://rpishop.cz/dalkove-ovladace/924-air-mouse-klavesnice-mys.html
Teda používám z něj hlavně klávesnici, myš poměrně zřídka.
Je to takové dost nešikovné, písmenová tlačítka jsou dost malá. Ale to co je vepředu a co stačí na ovládání přehrávače (hlasitost, šipky, play, stop, pauza atd.), to je dobré.
Dost teda žere baterky, vydrží tam tak týden. Takže to chce nabíjecí.

Jinak by to mohla řešit bezdrátová klávesnice, nebo myšoklávesnice. Prodávají se i speciální sety, které mají na sobě klávesnici a touchpad právě pro tento účel.

Kdysi dávno jsem používal Girder, který s patřičným pluginem šel spárovat s libovolným IR dálkovým ovladačem (i tehdy měl člověk ovládání od mrtvých přístrojů přehršel). HW k tomu vyšel tak na 50 korun, sw byl zadarmo (placené jsou až novější verze). Ovšem sériový port u počítačů vymizel a USB verze se mi vůbec neosvědčila. Fungovalo to ve win9x a Vistách a nefungovalo to v XP (sedmičky jsem nezkoušel, ta nefunkčnost v XP byla vyřešená, jenom já o tom nevěděl). Potřeboval bych něco takového, jde mi třeba o ovládání hlasitosti, girder se dal nakonfigurovat, aby poslal příkaz konkrétnímu programu, kdežto tlačítko na klávesnici míří na program v popředí a tím přehrávač videa obvykle nebývá (běží jako stay on top, ale na popředí mám na jiném monitoru nějaký užitečný program).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny