Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A nestačili by jí jen ty hloupý ?
HPET 23.09.2022 17:57
HPET
Tiež sa pýtam.... mne celá tá posadnutosť s chytrými hodinkami príde ako nezmysel... stojí to veľa a…
Ale 23.09.2022 19:55
Ale
Nepocitaje to, ze se musi co chvilu dobijet, pak to vypada doma takle : [95853-tel-por-jpg] Me posle…
HPET 23.09.2022 22:44
HPET
Nejlepsi hodinky co jsem mel Já dostal k jedenáctým narozeninám Prim Sport, také asi nejlepší hodin…
ml1 30.09.2022 14:36
ml1
Já mám taky Prim Sport. Už druhé. Ty první byly natahovací. Jednou jsme byli na rekreaci v Tatrách,… poslední
Yarda 01.10.2022 10:11
Yarda

Tiež sa pýtam.... mne celá tá posadnutosť s chytrými hodinkami príde ako nezmysel... stojí to veľa a prídavná hodnota je minimálna.... platiť stovky € aby si mal v podstate hlúpe hodinky čo zobrazujú čas, dokážu zobraziť nejaké notifikácie z telefónu, krokolomne možno aj niečo viac, ale vlastne nič čo by výrazne pohodlnejšie nevedel chytrý telefón, a vlastne jediné čo to vie navyše oproti telefónu je meranie tepu (čo bežný zdravý človek vážne nepotrebuje merať nonstop), tak vlastne je to úplne zbytočné, nedáva to logiku. A áno sú aj za 50€ ale to sú už úplne šmejdy, ktoré sú s výnimkou merača tepu a krokomeru, v podstate len úplne obyčajné hlúpe hodinky. Keď si pozriem čo málo to ponúka a za akú vysokú cenu, tak skutočne mi prídu chytré hodinky zbytočné a nechytré.

Nepocitaje to, ze se musi co chvilu dobijet, pak to vypada doma takle :
[95853-tel-por-jpg]
Me posledni chytre hodinky byly od Zeblaze THOR PRO https://chytre-hodinky.heureka.cz/zeblaze-thor-4-pro/#prehled/, ale nakonec jsem si koupil obycejne a baterku jsem jeste menit nemusel ..
Stejne srdecni tep, pocet kroku, spalene kalorie a dalsi funkce dnes umi kazdy druhy telefon. Decka sou stejne furt nalepeny na telefonu tak se na hodinky kolik je hodin ani divat nepotrebuji

Nejlepsi hodinky co jsem mel pamatnici mozna pamatuji byli tyto :
[images]

Nejlepsi hodinky co jsem mel

Já dostal k jedenáctým narozeninám Prim Sport, také asi nejlepší hodinky, co jsem kdy měl a mnozí také jistě pamatují, vyráběly se zhruba do konce devadesátých let (ke konci už na bateriový pohon) a měli je všichni lidi v okolí (teda ve třídě jsem byl jediný, tehdy frčely digitálky, nejlíp s kalkulačkou jako ty na obrázku a nebo s dálkovým ovládáním (to měl jeden spolužák a to teprve byla frajeřina)). S těma jsem dělal úplně všechno a nikdy žádný problém (na druhou stranu otec musel své reklamovat, protože netěsnily, asi zmetek). Tehdy vodotěsné znamenalo, že se s tím může člověk koupat, plavat, potápět, ne jako dneska, že nesměji pomalu ani zmonkout a to se snad ani jiné než IP68 nedělají. Několikrát byly v opravně, když se to dovezlo do Poříčí, tak to opravili levně a na počkání (pamatuju si paragon od jedné opravy "péro 15 Kč" napsané nějakou šílenou rukou), jinak v hodinářství to trvalo měsíc (do toho Poříčí to posílali v dávkách). Jo ty se taky musely "nabíjet" každý den, vydržely asi den a půl. Vyřadil jsem je až někdy na vysoké, když už Klenoty v Poříčí se změnily na Proratio (nějaké automotive součástky, hlavně kabeláž), a nebylo možné je nechat opravit. Od té doby mám už několikáté hodinky (možná teprve druhé), v dnešních hodinkách vydrží baterie 10 let a poté jsou na odpis, protože mají vyběhaná ložiska (nemají tam žádné rubíny, ty primky jich měly 17 pokud si pamatuju), ale to nevadí, další pak vydrží zase 10 let. Několikrát jsem zkoušel nechat tam dát novou baterku, šly půl roku, naposledy jsem si ji tam dal sám, ta vydržela rok, ale asi se opravdu s výměnou baterky nepočítá a strojek je navržený právě na těch 10 let.
Dneska by s něčím takovým ale byl člověk v dětském kolektivu za "lůzra" i když natahovací hodinky jsou docela cool (ale musejí v sobě mít sklíčka od swarowského a nějaký šíleně nečitelný ciferník).

Pokud jde o účelnost chytrých hodinek, to nedokážu posoudit, nikdy jsem žádné neměl, vždy mě stačila jen přesná informace o čase a na to stačí obyčejné hodinky, no dneska i telefon nebo GPS.

Já mám taky Prim Sport. Už druhé. Ty první byly natahovací. Jednou jsme byli na rekreaci v Tatrách, u stolu s námi seděl nějaký podnikatel, samozřejmě s podnikatelskými hodinkami. Nějak jsme se začali lišit v názoru která bije, myslel jsem, že mé hodinky dosluhují, už měly něco odtikáno, ale panu podnikateli akorát docházela baterka v jeho hodinkách.
Ty co mám teď už jsou na baterku. Letos mne nechaly ve štychu akorát když jsem byl v lázních, musel jsem tam vyhledat hodinářství, kde by mi dali novou baterku - v lázních se bez přesného času neobejdu.

Třetí Prim Sport už si nekoupím, ve firmě co ty primky vyrábějí se přeorientovali na hodinky pro chudší zbohatlíky. Sice jsou drahé, ale určitě jsou aspoň dvakrát rychlejší než ty obyčejné od Vietnamců co si koupím, až mi tyhle doslouží.
:-(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru