Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Umax PC - rada ohledně ovladačů základní desky

Zdravim, nedávno sem zakoupil pro práci na doma (jen okrajovou práci, na kterou potřebuji oddělený PC)

https://www.alza.cz/umax-u-box-n42-plus-d6953057.htm.

Zjistil jsem, že předinstalované Windows 11 jsou zbytečně náročné na systém, načítání všeho v systému je pomalé, tak jsem přešel na Windows 10.
Pak jsem zjistil, že Umax.cz neposkytuje žádné ovladače k Windows 10, jejich podpora je neskutečně pomalá, takže už trčim asi 14 dní bez ovladačů (jaksi sem to nestih vrátit v 14denní lhůtě pro vrácení).. např. mi nejde zvuk (repráček dole ve spodní liště je přeškrtlý) .. grafiku to má integrovanou na základní desce, takže předpokládám, že potřebuju ovladače k základní desce.

Bohužel tedy nikde k nalezení nejsou,

Mám program Aida64 Engeneering (nástupce programu Everest), takže jsem schopen zjistit velké množství informací o zařízení (odkaz níže) - údaje případně dle potřeby můžu zaslat ve screenu, bohužel základní deska je tam propsána jako "Unknown" - tj. neznámá, takže stejně nevim, kde mám hledat-co hledat - jestli třeba se z nějakých jiných informací dá zjistit, jaké ovladače bych mohl potřebovat - . Poradíte někdo?
Na podporu umax.cz dále čekám, leč pokud je tu někdo schopnější, kdo by mě byl schopen nasměrovat, budu šťastný.

https://www.aida64.com/products/aida64-engineer

..jinak předpokládám, že PC bez ovladačů je nezabezpečený systém a tak jeho použití případně nedoporučujete, případně obnovit systém do Windows 11 s ovladači a prodat někomu, kdo to využije a koupit si jiný?

---

A druhý dotaz s tím související, když si nechám 4GB RAM, má smysl tam mít Windows 10 PRO 32bit nebo Windows 64bit? (co jsem četl, 64bit má vyšší požadavky na systém - právě na RAM
https://www.microsoft.com/cs-cz/windows/windows-10-specifications

ale co vim, tak 32 bit systémy propisují max RAM jako 3,2 GB, tak nevím, jestli se využívají vůbec celé ty 4 GB.. a tak, co je pro mě výhodnější.
Využití PC je kancelářská práce - využití prohlížeče, excel, účetního programu, mail programu., které potřebuji oddělit od osobního PC.

Děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny